logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cyfral smart 5p - Wymiana płytki z domofonu Urmet 1131 do Cyfral smart 5p

Kasiadi 23 Sie 2016 21:16 5616 6
REKLAMA
  • #1 15887235
    Kasiadi
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem z domofonem Cyfral Smart 5p ,według elektryków jest podłączony prawidłowo . Podłączali starszą wersję domofonu Urmet 1131 i wszystko było w porządku , cyfral niestety nie działa . Wyczytałam , że cyfral jest następcą urmetu, system jest ten sam, wiec nie wiem w czym jest problem , że nie działa Moje pytanie brzmi : czy istnieje możliwość przełożenia płytki ,która jest wewnatrz z Urmetu do Cyfrala ? Prześle obecne zdjęcie podłączenia , może komuś uda się wyhaczyc błąd.
    Załączniki:
    • Cyfral smart 5p - Wymiana płytki z domofonu Urmet 1131 do Cyfral smart 5p 20160823_172957.jpg (1.27 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15887248
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2059
    Spójrz na obudowę unifonu Urmet i Cyfral i sama sobie podpowiedz, czy fizycznie dasz radę przełożyć samą płytkę. Jeżeli tak - do dzieła!

Daj zdjęcie podłączonego unifonu Urmet z widocznymi kolorami żył, bo może być błąd w podłączeniu.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 15887262
    Kasiadi
    Poziom 2  
    Ircys napisał:
    Spójrz na obudowę unifonu Urmet i Cyfral i sama sobie podpowiedz, czy fizycznie dasz radę przełożyć samą płytkę. Jeżeli tak - do działa!

Daj zdjęcie podłączonego unifonu Urmet z widocznymi kolorami żył, bo może być błąd w podłączeniu.

Pozdrawiam

Elektryk powiedział mi ze kiedyś widział jak ktoś wykombinował takie przełożenie. Ale on nie jest w stanie powiedzieć mi jak. Zdjęcia połączenia z urmetu nie mam, gdyż to elektryk Podłączal swój , a w moim starym domofonie podczas remontu zostały urwanie kable 😑

Dodano po 23 [minuty]:

W urmecie takie podłączenie działa
  • REKLAMA
  • #4 15887544
    karl102
    Poziom 28  
    Ocena: 264
    Kasiadi napisał:
    Wyczytałam , że cyfral jest następcą urmetu

A gdzie coś takiego pisze?
    Kasiadi napisał:
    W urmecie takie podłączenie działa

Co to znaczy takie?
    Taka sama kolejność przewodów?
  • #5 15887759
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1273
    1. cyfral 5P nie jest żadnym następcą oferowanego nadal urmeta 1131. Po prostu oba są przewidziane do instalacji wielożyłowych i tyle.
    2. Jeżeli działał urmet 1131 to i będzie działał cyfral 5P ( mogą być co najwyżej drobne różnice w głośności)
    3. Co teraz?
    - elektryk podłącza nam starego urmeta, albo idziemy do sąsiada. Tak czy inaczej spisujemy pod jakie złącza podpięte są jakie kolory przewodów. Bierzemy potem instrukcje od urmeta i cyfrala i analologicznie przekładamy ( pewnym utrudnieniem mogą być nieco inne opisy)
    4. tak jak pisałem w poleceniu moderatora, proszę napisać co nie działa. Bez tego dyskusja nie ma sensu.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 20715203
    djsimon86
    Poziom 14  
    Ocena: 39
    Witam,
    U mnie problem z dźwiękiem w tym domofonie. Dzwonek dzwoni zamek działa a nie słychać mnie ani ja nikogo. Przesyłam fotki na wzór

• #7 20715363
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15454
    djsimon86 napisał:
    Przesyłam fotki na wzór

To sobie je wstaw do własnego tematu który założysz zamiast dopisywać się do archiwalnych nie mających nic wspólnego z Twoim zagadnieniem.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z domofonem Cyfral Smart 5P, który nie działa pomimo prawidłowego podłączenia, które wcześniej działało z domofonem Urmet 1131. Pojawiły się sugestie dotyczące możliwości przełożenia płytki z Urmetu do Cyfrala, jednak niektórzy użytkownicy zauważają, że Cyfral 5P nie jest bezpośrednim następcą Urmetu 1131, a oba urządzenia są przeznaczone do instalacji wielożyłowych. Zaleca się sprawdzenie podłączenia oraz porównanie instrukcji obu modeli, aby upewnić się, że kolory przewodów są odpowiednio przypisane. Dodatkowo, inny użytkownik zgłasza problem z dźwiękiem w Cyfral Smart 5P, gdzie dzwonek działa, ale nie słychać rozmów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA