Witam wszystkich forumowiczów, jest to mój pierwszy wpis na forum elektrody.
Niedawno przyjechałem na urlop do mojej mamy która jakiś czas temu zawarła umowę na internet LTE w PLUSIE. Do tejże umowy dostała modem/router HUAWEI E5573. Niestety internet chodzi jak krew z nosa.
Download oraz Upload na poziomie 0.5 Mbps
Mama mieszka w Świebodzicach i jest tam bardzo słaby zasięg tego LTE.
Do najbliższego nadajnika Plusa (GSM900 UMTS2100) jest w lini prostej ponad 2 km, ale on chyba nie jest od internetu LTE??
Najbliższe nadajniki Plusa na pasmo 1800 MHz oddalone są 8,7 km (Świdnica), oraz 8,3 km (Wałbrzych).
Postanowiłem więc kupić jakąś antenę kierunkową lecz szczerze się na tym nie znam. Proszę więc o pomoc w doborze odpowiedniej anteny.
W internecie znalazłem te dwie anteny (mam za mało punktów aby dodać linki)
Antena Dualna LTE/4G 15dBi MIMO ze strony cybertech
Antena-LTE-H4G,-2x15dBi-MIMO- ze strony all-ant
przy czym do tej drugiej potrzebowałbym jakiegoś konektora na TS9.
Bardzo zależy mi na czasie ponieważ za ok 2 tygodnie wracam do pracy, a nie chcę by mama płaciła za coś co praktycznie nie działa.
Z góry dziękuje.
Niedawno przyjechałem na urlop do mojej mamy która jakiś czas temu zawarła umowę na internet LTE w PLUSIE. Do tejże umowy dostała modem/router HUAWEI E5573. Niestety internet chodzi jak krew z nosa.
Download oraz Upload na poziomie 0.5 Mbps
Mama mieszka w Świebodzicach i jest tam bardzo słaby zasięg tego LTE.
Do najbliższego nadajnika Plusa (GSM900 UMTS2100) jest w lini prostej ponad 2 km, ale on chyba nie jest od internetu LTE??
Najbliższe nadajniki Plusa na pasmo 1800 MHz oddalone są 8,7 km (Świdnica), oraz 8,3 km (Wałbrzych).
Postanowiłem więc kupić jakąś antenę kierunkową lecz szczerze się na tym nie znam. Proszę więc o pomoc w doborze odpowiedniej anteny.
W internecie znalazłem te dwie anteny (mam za mało punktów aby dodać linki)
Antena Dualna LTE/4G 15dBi MIMO ze strony cybertech
Antena-LTE-H4G,-2x15dBi-MIMO- ze strony all-ant
przy czym do tej drugiej potrzebowałbym jakiegoś konektora na TS9.
Bardzo zależy mi na czasie ponieważ za ok 2 tygodnie wracam do pracy, a nie chcę by mama płaciła za coś co praktycznie nie działa.
Z góry dziękuje.