Witam
Mieszkam niedaleko miasta. W sumie to 4km-3km. W jedną stronę. W drugą zaś wioska zabita gwoździami (jak moja :rotfl: )
Moja lokalizacja. https://www.google.pl/maps/place/por.+Francis...2!3m1!1s0x471ec399f763687d:0xec939499d5f1fb19
Używam internetu w sieci PLUS kupionego przez Cyfrowy Polsat, oraz modemu Huawei E3372 bezpośrednio wpiętego do USB komputera.
Download skacze mi od 0,50 Mbps do 10Mbps
Po 00:00/01:00 mam internet minimum 7Mbps-10Mbps +
Ale też w dzień chciałbym korzystać racjonalnie.
Poziom sygnału
RSSI : -75dBm / -81dBm
RSRP : -116dBm
W trybie : Tylko LTE
Posiadam tylko jedną kreskę.
No i teraz moje pytania.
1. (Najważniejsze)
Jaką kupić antenę do mojego modemu i gdzie najlepiej?
2.
Czy długość kabla od anteny do modemu ma znaczenie?
Bo chciałbym zamontować antenę na dachu czy kominie, a jak wiadomo nie mieszkam na kominie
Przez wentylacje i do pokoju.
Antena bardziej do download'u niż upload'u. (Mówię gdyż słyszałem że są różne anteny i różne specyfikację)
3. Moje przykładowe speedtesty.
4.
Takie pytanie.
Zawsze po wpięciu modemu (usb) do portu usb 3.0 jest napisane żeby podłączyć do USB 3.0 superspeed
Co jest grane?
Z góry dzieki za odpowiedź na pytania.
P.S Jakbym miał coś sprawdzić czy coś to prosiłbym też o wytłumaczenie od razu jak to jestem zielony w tym.
Mieszkam niedaleko miasta. W sumie to 4km-3km. W jedną stronę. W drugą zaś wioska zabita gwoździami (jak moja :rotfl: )
Moja lokalizacja. https://www.google.pl/maps/place/por.+Francis...2!3m1!1s0x471ec399f763687d:0xec939499d5f1fb19
Używam internetu w sieci PLUS kupionego przez Cyfrowy Polsat, oraz modemu Huawei E3372 bezpośrednio wpiętego do USB komputera.
Download skacze mi od 0,50 Mbps do 10Mbps
Po 00:00/01:00 mam internet minimum 7Mbps-10Mbps +
Ale też w dzień chciałbym korzystać racjonalnie.
Poziom sygnału
RSSI : -75dBm / -81dBm
RSRP : -116dBm
W trybie : Tylko LTE
Posiadam tylko jedną kreskę.
No i teraz moje pytania.
1. (Najważniejsze)
Jaką kupić antenę do mojego modemu i gdzie najlepiej?
2.
Czy długość kabla od anteny do modemu ma znaczenie?
Bo chciałbym zamontować antenę na dachu czy kominie, a jak wiadomo nie mieszkam na kominie
Przez wentylacje i do pokoju.
Antena bardziej do download'u niż upload'u. (Mówię gdyż słyszałem że są różne anteny i różne specyfikację)
3. Moje przykładowe speedtesty.
4.
Takie pytanie.
Zawsze po wpięciu modemu (usb) do portu usb 3.0 jest napisane żeby podłączyć do USB 3.0 superspeed
Co jest grane?
Z góry dzieki za odpowiedź na pytania.
P.S Jakbym miał coś sprawdzić czy coś to prosiłbym też o wytłumaczenie od razu jak to jestem zielony w tym.
Jeśli o czymś zapomniałem, to proszę pytać, a dodam wymaganą odpowiedź.