logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki internet bezprzewodowy wybrać w Radomiu?

Marcin43 11 Sty 2017 20:27 4569 11
REKLAMA
  • #1 16192174
    Marcin43
    Poziom 7  
    Obecnie korzystam z radiowego ale nie jestem w pełni zadowolony. Jest mało stabilny i często zrywa połączenie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16192218
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5708
    Zacznij od zrobienia testów na telefonie z LTE, karta Plusa za 5 zł , po rejestracji bonus 50GB. Na telefonie aplikacja Network Cell Info pokaże parametry sygnału LTE i dane BTS-a. Do tego speedtesty. Dla porównania testy Orange na karcie za 5 zł, po rejestracji bonus 100GB+ 100GB za dane adresowe. Play na karcie Play Internet na Kartę za 9 zł, bonus z a rejestrację 100GB, na koniec T-Mobile. Sprawdzisz jak działa kazdy operator, jak masz poziom sygnału. Jaka to lokalizacja, ulica w Radomiu ? Najbardziej rozbudowaną sieć LTE ma Play. U tego operatora internet LTE bez umowy i sprzętu można mieć za 5 zł/m-c. Abonament najlepiej w Orange za Internet LTE dla domu 59,90 i MF286 za 0 zł.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 16192366
    Marcin43
    Poziom 7  
    Radom, dzielnica Godów. T-Mobile działa kiepsko zakres sieci 3 kreski w jednym rogu domu pokazuje sygnał z Trablic a w drugim Radom. Napisałeś-Najbardziej rozbudowaną sieć LTE ma Play- czytałem w necie że ludzie strasznie jadą na Pleya. Może radiowy tylko od innego dostawcy.
  • #5 16192682
    matek451
    Poziom 43  
    To co piszą ludzie o Play nie ma znaczenia, ich wiedza na temat internetu mobilnego jest z reguły zerowa. Tylko testy w danej lokalizacji dają odpowiedź jak działa dany operator. w twojej okolicy Play ma BTS-y z kompletem pozwoleń LTE( 1800, 2100, 2600 i 800) przy Wierzbickiej, Gębarzewskiej 25 i Młodzianowskiej 154. T-mobile i Orange korzystają z BTS-ów LTE1800Networks Starowiejska 28 i Świętokrzyska 15. Plus ma pozwolenia na LTE1800aero2 przy torach kolejowych( rozwidlenie) i okolicy Lipskiego, inny przy Młodzianowska 122. Brak LTE800sferii. Działa w Radomiu z założenia słabo. Skąd wiesz z jakim BTS-em łączysz się w T-mobile, jak to sprawdzileś? W Trablicach nie ma żadnego BTS-a. T-mobile nie wszystkie karty wpuszcza do LTE, to skąpy operator.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 16822558
    danipack
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    tez jestem z dzielnicy Godów przy samej obwodnicy, i nie mam bladego pojęcia którą sieć wybrać. Abonament mam na tel w play i chyba coś z tą siecią nie za fajnie ostatnio sie dzieje. Jak ci wyszły testy operatorów? Pare miesięcy temu szwagier pod moim domem wyjął tel z plusa a ja z playa i troszke mi szczeka opadła bo u mnie strasznie lichy wynik a u niego z 16MB/s było.
  • #7 16822627
    matek451
    Poziom 43  
    Zrób testy LTE na karcie Play na zewnątrz. na telefonie aplikacja Network Cell Info, zakładka DANE pokaże parametry sygnału, pasmo oraz CID BTS-a z którym się łączysz. Play ma w tej okolicy 6 BTS-ów z kompletem LTE2600, LTE1800, LTE2100 i LTE800 oraz agregacja tych pasm. Pokaż speedtesty z godzin szczytu. Oczywiście na telefonie wyłączony roaming krajowy jeśli to karta głosowa Play. Plus ma w okolicy 5 BTs-ów z LTE1800Aero2 i tylko jeden z własnym LTE2600 na słowackiego 257,na nim tez LTE1800 i agregacja LTE2600+1800.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 16839806
    danipack
    Poziom 9  
    Próbowałem robić speedtesty dwoma tel jeden z Playa a drugi z plusa. Mam 3 balkony-wschód , południe,i zachód. Na każdym cos innego pokazywało. Raz plus miażdży Playa a na innym balkonie plus zostawia Playa w tyle. Tel z plusa nie był mój ale musze powtórzyć testy.
  • #9 16900928
    Rav22z
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Czy ktoś już wie jaki internet wybrać na Godowie?
  • #10 16901595
    matek451
    Poziom 43  
    Zrób testy wg. moich zaleceń i sam się przekonasz. Użytkownicy z tych rejonów jakoś nie chcieli wspólpracować, ich strata.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 17091243
    danipack
    Poziom 9  
    mam neta i dałem sobie spokój z testami na komórkach bo było to jak się okazało zależne od nowoczesności smartfona. Wziąłem abonament od playa z tym modemem huawei b 715 tym i powiem wam ze Matek miał racje. Z tym modemem play wymiata w tej okolicy a jeszcze lepiej było na warszawskiej. na godowie w moim domu na poddaszu użytkowym postawiony modem w sypialni na podłodze i mam wynik 50Mb/s download i 16Mb/s upload. Do showmaxa wystarcza. I z abonamentem 100GB spokojnie wystarcza. Podejrzewam ze orange tez by hulał ale ja mam telefony w playu i cały pakiet mi całkiem spoko wyszedł. Polecam ten modem bo naprawde jest dobry.
    Planuje go dać na strych ale na razie nie uzbroiłem gniazdek w scianach pokojowych wiec jade po wifi. I w wbrew opiniom po kablu tez dobrze daje.
    Pozdrawiam
    Daniel
  • #12 17323420
    Rav22z
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam właśnie się sprowadzam na Godów, i mam pytanie jaki internet?? Okna raczej na stronę południową i okablowanie po stronie południowej. Z góry dziękuję za info. Test na telefonach: PLAY ping 21 down 13,66 up 29,22 PLUS 44 - 22,85 - 25,79

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem wyboru stabilnego internetu bezprzewodowego w Radomiu, szczególnie w dzielnicy Godów. Użytkownicy sugerują przeprowadzenie testów różnych operatorów, takich jak Play, Plus, Orange i T-Mobile, aby ocenić jakość sygnału LTE w danej lokalizacji. Rekomendowane są karty SIM do testów, a także aplikacja Network Cell Info do analizy parametrów sygnału. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z prędkościami internetu, wskazując, że Play może oferować lepsze wyniki w tej okolicy, zwłaszcza z modemem Huawei B715. Wskazano również na zmienność wyników w zależności od lokalizacji w obrębie budynku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA