logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Płyta głowna - dziwna temp. - Programy do pomiaru temp. pokazują dziwne wyniki.

ppiitteerr 04 Lut 2017 17:02 768 5
REKLAMA
  • #1 16252554
    ppiitteerr
    Poziom 7  
    Witam. W piątek zacząłem używać nowo zakupionego komputera
    -Procesor Intel Core i5-7500, 3.4GHz, 6MB, BOX
    -Płyta główna Asus H110M-K, H110, DualDDR4-2133,
    -Obudowa SilentiumPC Gladius M20 Pure Black (SPC125)
    -Dysk Toshiba P300 - (HDWD110UZSVA)
    -Pamięć Kingston HyperX FURY 4GB DDR4 2133MHz CL14
    -Zasilacz SilentiumPC Vero L1 600W (SPC132)
    -Karta graficzna Gigabyte Geforce GTX 750Ti OC 2GB DDR5 (128 bit) 2x HDMI, 2x DVI (GV-N75TOC-2GI)
    I zauważyłem że odczyty w programach od pomiaru temperatury są dość dziwne, w biosie płyta główna ma poniżej 30* i dotykałem podzespołów i wszystko jest ciepłe nic nie parzy. Czy jest się czym martwić ?
    Załączniki:
    • Płyta głowna - dziwna temp. - Programy do pomiaru temp. pokazują dziwne wyniki. Temperatura.png (470 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16252837
    310artur
    Poziom 43  
    Ocena: 670
    Użyj programu z tego tysiąclecia to czegoś może się dowiesz. Teraz obserwujesz błędne odczyty antycznych programów w losowej kolejności.
    Stosowny program dostarcza producent płyty głównej, z wolnorynkowych HWiNFO tryb "sensor only"
    Podejrzewam że te odczyty są z nieistniejących czujników.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16252963
    ppiitteerr
    Poziom 7  
    Na foto które dołączyłem środkowy pomiar jest właśnie z aida64 i tam jest ok ( podobna do temp. z biosu ) a przed chwilą zainstalowałem aisuite3 ze strony asus i też pokazuje że jest ok. Czyli nie siać paniki z tą temperatura ? sprzęt kupowałem w zeszły piątek więc mam jeszcze dużo czasu na ewentualną gwarancje :) a jakie są objawy przegrzewającej się płyty ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16252978
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15532
    ppiitteerr napisał:
    Czyli nie siać paniki z tą temperatura ?

Nie, bo programy które zastosowałeś słyną z fałszowania wyników.
    ppiitteerr napisał:
    a jakie są objawy przegrzewającej się płyty ?

Komputer wyłącza się, pracuje niestabilnie itp.? Jeśli nie - nie zaprzątaj sobie głowy.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 16253018
    ppiitteerr
    Poziom 7  
    Dzisiaj od samego rana gram chodzę po internecie i nic się nie dzieje, więc zastosuję się do Twojej rady :) Dziękuję za pomoc, miłego sobotniego wieczoru :)
REKLAMA