logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honeywell ustalenie modelu po zdjęciach + instrukcja

suworow 09 Lut 2017 08:26 1071 8
  • #1 16264114
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1276
    Jak w temacie. Zdjęcia mam takie jakie mam, bo takie mi przysłano i lepsze nie będą. :(
    Co mnie interesuje:
    instrukcja
    info czy da się to w prosty sposób zrestartować i na nowo zaprogramować (będzie to musiała zrobić osoba technicza, jednak nie siedząca w alarmach)
    Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
    Załączniki:
    • Honeywell ustalenie modelu po zdjęciach + instrukcja FOTA55C_2.JPG (66.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Honeywell ustalenie modelu po zdjęciach + instrukcja FOT284C_2.JPG (63.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 16302820
    Pawel wawa
    Ocena: 4425
    reweriko napisał:
    Honeywell-15P-Alarm.
    Bardzo dziękuję. Arek w moim imieniu zamieścił pytanie. Znalazłem instrukcję wklejam w załączniku, jednak nic tam nie doczytałem jak można centralkę zresetować do ustawień fabrycznych. Zakładam opcję najgorszą, że instalator się postarał i pozmieniał wszystkie kody, na wszystkich poziomach z fabrycznych na swoje.
    Załączniki:
    • vista15p_20pUM.pdf (553.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #4 16305123
    yvv
    Poziom 21  
    Ocena: 62
    Spróbuj to:

Link
  • #5 16305248
    Pawel wawa
    Dziękuję bardzo. Na pewno spróbuję. Niestety nie mam na co dzień dostępu do tego alarmu, żałuję, że nie zdemontowałem i nie zabrałem ze sobą, gdyby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje, na pewno wypróbuję i podzielę się wynikami. Mając kilka alternatywnych sposobów, może uda się przywrócić alarmy do działania. Jak wszystko zawiedzie, zostaną wymienione na nowe. I tu kolejna prośba do Was. Jakie centralki i klawiaturki polecacie zamiennie? Najważniejszy warunek, obsługa języka angielskiego.
  • Pomocny post
    #6 16305505
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15501
    Niestety w Galaxy bez kodu Administratora i Instalatora nie zrobisz nic, pozostaje tylko serwis(których coraz mniej).
    Co do central z j.angielskim - Pyronix chociażby.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • Pomocny post
    #7 16306317
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 16306613
    Pawel wawa
    Dzięki za odpowiedzi. Czujek jest 4 lub 5 jeden sygnalizator i klawiatura. Oczywiście jest też akumulator, ja się śmieję, że specjalny za 40 Euro, pojemność 2,3Ah. Cena, owszem, specjalna ;) Jest jeszcze sabotaż na obudowie, oczywiście nie jest podłączony.
  • #9 16306661
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat modelu alarmu Honeywell na podstawie przesłanych zdjęć oraz instrukcji. Interesuje go możliwość prostego zresetowania centralki i ponownego zaprogramowania, co ma wykonać technik bez doświadczenia w systemach alarmowych. Odpowiedzi wskazują, że model to Honeywell-15P-Alarm, a reset do ustawień fabrycznych może być trudny bez kodu administratora. Użytkownicy sugerują alternatywne modele centrali, takie jak DSC PC1616, PC1832 oraz PowerNEO, które obsługują język angielski. Wskazano również na konieczność zmiany rezystorów w czujkach oraz sterowania sygnalizatorem w przypadku wymiany systemu.
REKLAMA