logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ruter LTE HUAWEI - Karta sieciowa "Ethernet" nie ma prawidłowej konfig

Swipess 09 Lut 2017 18:57 678 3
REKLAMA
  • #1 16265793
    Swipess
    Poziom 2  
    Witam.
    Używam rutera LTE HUAWEI CPE B593 (na kartę sim) i od samego początku nie miałem z nim żadnych problemów. Wczoraj po włączeniu komputera stacjonarnego(win10) do którego ruter jest podłączony na kablu zauważyłem ze nie ma internetu. Diagnoza Windowsa jest taka jak w temacie. Na samym początku dodam ze internet na laptopie(win8)/telefonie na Wi-Fi działa bez problemu. Co lepsze na drugim komputerze stacjonarnym(win7) który również jest podłączony do rutera na kablu nie ma żadnych problemów z połączeniem z internetem.
    Poczytałem już pare postów na ten temat ale nic nie pomogło - zmieniałem kable, restartowałem ruter, odinstalowywałem kartę sieciową i nic.
    Dodam odrazu zdjecia albo screeny z CMD oraz z ustawień rutera bo widziałem ze zawsze o nie prosicie 😉
    Proszę o szybką pomoc bo kompletnie się na tym nie znam a konputera potrzebuje do pracy.
    Załączniki:
    • Ruter LTE HUAWEI - Karta sieciowa "Ethernet" nie ma prawidłowej konfig image.jpg (563.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ruter LTE HUAWEI - Karta sieciowa "Ethernet" nie ma prawidłowej konfig IMG_3174.PNG (121.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ruter LTE HUAWEI - Karta sieciowa "Ethernet" nie ma prawidłowej konfig IMG_3173.PNG (122.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16265822
    hubiwit
    Poziom 25  
    Ocena: 263
    Ustaw w komputerze:
    adres ipv4: 192.168.1.15
    maska: 255.255.255.0
    brama domyślna: 192.168.1.1
    dns: 192.168.1.1
    dns2: 8.8.8.8

i daj znać czy jest ok.
  • REKLAMA
  • #3 16265831
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15546
    Adres IP w komputerze masz ustawiony stały czy Dynamiczny?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 16265860
    Swipess
    Poziom 2  
    Hubiwit - wpisałem dane które mi podałeś i zaskoczyło. Niestety po wyłączeniu i włączeniu komputera znowu nie działa.

Ok mała poprawka. Przy wpisanych danych od Ciebie uruchomiłem diagnostykę, wykryło jakiś błąd, wybrałem opcję napraw i po restarcie komputera wszystko działa dobrze na automatycznym adresie IP. Dzięki wielkie za pomoc - problem rozwiązany.
REKLAMA