Jaki tyrystor kupić do banku kondensatorów łącznej pojemności 15600uF (4x3900uF 400V) zasilanych napięciem 400V z tej przetwornicy step up:(załącznik). Chodzi mi o parametry takiego tyrystora.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamKacperpel napisał:Jaki tyrystor kupić do banku kondensatorów łącznej pojemności 15600uF (4x3900uF 400V) zasilanych napięciem 400V
Kacperpel napisał:z tej przetwornicy step up:(załącznik).
jdubowski napisał:Niemal zerowa rezystancja i szczątkowa indukcyjność . Koleżka sobie railgunna fundujeobciążenie przez które będą się rozładowywały kondensatory.
Kacperpel napisał:Czy w projekcie była podana amplituda impulsu? Są kalkulatory dla coligunów gdzie wpisując wartości R,L,C. otrzymujemy kształt impulsu, jego amplitudę i czas jego trwania. np. http://www.coilgun.info/mark2/rlcsim.htmCoś takiego da radę?
Kacperpel napisał:W opisie projektu był tyrystor 275 Amper rms 800V,tyle że za 100 dolarów
Kacperpel napisał:Chodziło mi o tamten model podany przez projektanta, C185N
Kacperpel napisał:To kup taniejnie dam 100 dolarów za coś takiego, bo w sumie można kupić taniej dużo
jdubowski napisał:Powinien wytrzymać a ewentualna strata 24 zł jest do zaakceptowania.Na Allegro za 24zł Tyrystor AEG T 80F 1000 BFC (200A 1200V) do nabycia...
Kacperpel napisał:Tyle że u mnie w elektronicznym nie kupię tego elementu indukcyjne go, mogę to dławikiem zastąpić?
Kacperpel napisał:Tyle co kot napłakałtą znalazłem jako schemat zasilania do licznika geigera, nie wiem ile ma W
Kacperpel napisał:A na jaki prąd kupić ten dławik?