logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ursus c360 - podnośnik działa wolno, drga, przestaje podnosić po rozgrzaniu

mietek1977 12 Lut 2017 10:57 5931 7
REKLAMA
  • #1 16272225
    mietek1977
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Witam, mam taki mały problem z podnośnikiem w 60tce, a mianowicie tak się dzieje że jak odpalam zimnego i chcę podnieść to na początku podnosi bardzo powoli a po paru minutach zaczyna tylko tak drgać i jeszcze później już wcale nie podnosi. Zauważyłem że jak odkręcę ten korek z bagnetem do sprawdzania stanu oleju w skrzyni to zrobi takie 'pssyt' jakby powietrze gdzieś wyszło i wtedy podnosi już normalnie. Czy może się zapowietrzać hydraulika, czy może coś z pompą jest nie tak. Może ktoś coś podpowie co może być przyczyną takich cudów.
  • REKLAMA
  • #2 16273206
    hobbyelektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 178
    Przypuszczalnie masz zatkany otworek przy odpowietrzniku, a wtedy robi się podciśnienie i w połączeniu z nieszczelnością na króćcu ssącym powyżej zanurzenia smoka następuje taki efekt że pompa zasysa powietrze.
  • REKLAMA
  • #3 16273529
    sewo.k
    Poziom 26  
    Ocena: 570
    Tam nie ma smoka a pompa oleju z filtrem jest na samym dnie. Zjawisko które prawdę powiedziawszy nie powinno występować w tym ciągniku.
    Odkręć bagnet i jutro sprawdz czy się powtórzy sytuacja.
  • #4 16274001
    mietek1977
    Poziom 10  
    Banner jest odkręcić, ale kiedyś już miałem taką sytuację chyba z pół roku temu i też właśnie odkręcilem bagnet i potem było dobrze aż do teraz. Bo dwa dni temu wymieniłem cały podnośnik, no nic zobaczę co będzie dalej czy się powtórzy
  • #5 16274698
    mietek1977
    Poziom 10  
    A gdzie jest ten odpowietrznik
  • REKLAMA
  • #7 16275579
    diesel022782
    Poziom 17  
    Ocena: 114
    hobbyelektronik napisał:
    Przypuszczalnie masz zatkany otworek przy odpowietrzniku, a wtedy robi się podciśnienie i w połączeniu z nieszczelnością na króćcu ssącym powyżej zanurzenia smoka następuje taki efekt że pompa zasysa powietrze.
    witam, kolego w tym ciagniku cala pompa jest zanuzona w oleju niema czegos takiego jak smok pompy, filtr z pompa wystepuje
  • REKLAMA
  • #8 16277174
    mietek1977
    Poziom 10  
    Zobaczy się jak to będzie dalej, dzięki za odpowiedzi

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z podnośnikiem w ciągniku Ursus C360, który działa wolno, drga i przestaje podnosić po rozgrzaniu. Po odkręceniu korka bagnetu do sprawdzania oleju, podnośnik zaczyna działać normalnie, co sugeruje możliwość zapowietrzenia hydrauliki. Uczestnicy dyskusji wskazują na możliwość zatykania odpowietrznika oraz wyjaśniają, że w tym modelu nie ma smoka, a pompa oleju z filtrem znajduje się na dnie. Użytkownik planuje obserwować sytuację po wymianie podnośnika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA