Ja posiadam BESTER MAGSTER 330 4x4. Ta spawarka już kosztuje ale ma ogromne możliwości. Też uczyłem się spawać na niej, a dlatego kupiłem taką, bo nawet 1400zł to już jakaś kasa. Wolałem odłożyć jeszcze trochę i kupić już sprzęt na lata. Swoją spawałem ramę do drzwi garażowych, progi w samochodzie, podłogę i ogólnie służyła mi przy naprawie samochodu. Co do BESTER 1700S, myślę że blachę 2mm pospawasz z ładnym przetopem, 3mm hmm tutaj już mam wątpliwości (osobiście nie sądzę) ale może da radę, i to byłoby na tyle. Kolejna sprawa to tak jak napisałem końcówki prądowe i drut. Do 1700S można założyć 5kg max a np do MIG 1900 można już dać szpulę 15kg a tą z kolei można dorwać za 50zł na znanym portalu ogłoszeniowym. Minusem MIG 1900 jest to że trzeba posiadać butlę i reduktor (nie wiem czy do każdej można stosować drut samo-osłonowy). Słyszałem że spawarki na 230V tak sobie dają radę i różnie jest z tym prądem spawania jak to podaje producent. Kolega miał BESTER 1801 dual (230/400) mówił że spawanie przy podłączeniu pod 400V to sama przyjemność a 230V zupełnie odwrotnie (brak jak by jej tej mocy). Jaki masz budżet i jakie warunki? Posiadasz instalację na 400V?