Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szukam ustawień fabrycznych - routera DWR-116

uniquua19 05 May 2017 14:48 2034 5
  • #1
    uniquua19
    Level 6  
    Witam. Od 11miesiecy jestem uzytkownikiem internetu sieci Plus. Zamowilam produkt w sklad ktorego wchodzi: - router DWR-116 i modem Huawei E3372. Internet do tej pory dzialal bez zarzutu, jednak od kilku dni gubi zasieg wifi, mozliwe ze w ustawieniach routera cos pomieszalam, ale watpie. Po diagnostyce systemu wyskakuje informacja ze kabel jest niepodlaczony, a przeciez wifi nie wymaga podlaczenia kabla. Dodam ze wejscie na kabel LAN nie dziala w moim komputerze od dluzszego czasu i nie sprawialo to problemu. Probowalam podlaczyc urzadzenie przez kabel do innego komputera to znow sterownikow nie moglo znalezc. Nie wiem od czego to zalezne, ale internet urywa sie w momencie kiedy typ sieci z LTE zmienia sie na 2G... Wiem roztrzepalam wszystkie informacje, ale zupelnie nie wiem jak to inaczej opisac. Macie jakies pomysly?
    [28-30.06.2022, targi] PowerUP EXPO 2022 - zasilanie w elektronice. Zarejestruj się za darmo
  • Helpful post
    #2
    matek451
    Level 43  
    A jaka to wersja modemu E3372, zwykła czy HiLink i czemu w ustawieniach wyboru sieci nie wymuszone tylko LTEaby nie schodziło do 3G/2G ? Jaka to lokalizacja, jaki zasięg LTE, z jakiego pasma i BTS-a korzystasz w Plusie? Czy problem występuje po WiFi z DWR-116 czy z zasięgiem LTE/3G?
  • #3
    uniquua19
    Level 6  
    matek451 wrote:
    A jaka to wersja modemu E3372, zwykła czy HiLink i czemu w ustawieniach wyboru sieci nie wymuszone tylko LTEaby nie schodziło do 3G/2G ? Jaka to lokalizacja, jaki zasięg LTE, z jakiego pasma i BTS-a korzystasz w Plusie? Czy problem występuje po WiFi z DWR-116 czy z zasięgiem LTE/3G?


    Wersja hiLink
    Lokalicja Czelatyce, woj. Podkarpackie. Powiat Jarosławski.
    Jezeli chodzi o zasieg LTE to jest dobry
    pasmo i BTS - nie wiem szczerze mówiąc
    Gdy modem podlączam do komputera to jest wszystko ok, a gdy do routera to działa chwile i zrywa połączenie
  • #4
    matek451
    Level 43  
    A co to jest dobry zasięg? Twoje odczucia nie mają żadnego znaczenia. Plus ma pozwolenia na LTE1800aero2 w Rokietnicy, tam też pozwolenie na LTE800Sferii. Nie wiadomo, który z nich działa i z którym się łączysz. E3372 HiLink z Plusa powinien działać z http://www.lte-anbieter.info/ltewatch/count_huawei.php?Datei=ltewatch_h i https://www.dropbox.com/s/x3f5jxw89rjk0i9/E5186%20Toolbox_latest.zip?dl=0 Modem bezpośrednio do komputera, logujesz się na niego w tych programach. Pokażą parametry sygnału LTE i dane BTS-a, wymuszasz w nich po kolei LTE1800 i LTE800, sprawdzasz te dane i robisz speedtesty. Pokazujesz screeny.
  • #5
    uniquua19
    Level 6  
    Tylko pytanie co mam zrobić w tym pierwszym programie?
  • #6
    matek451
    Level 43  
    Napisałem przecież co masz robić. Logujesz się w LTEwatchh na E3372s-153 Hilink pod adresem 192.168.8.1, pokażą ci się parametry sygnału i dane BTS-a-CID. Po kolei we Frequency band wymuszasz LTE1800 i LTE800 i sprawdzasz to samo. Pokazujesz screeny z kazdego pasma, do tego speedtesty na każdym.