logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Master III 2011 - Ściska wąż od intercoolera

adolfone 26 Maj 2017 00:09 20769 6
REKLAMA
  • #1 16496090
    adolfone
    Poziom 13  
    Ocena: 43
    Witam. Ściska wąż między turbosprężarką, błąd na blacie usterka wtrysku. Silnik bez mocy bo wąż prawie do zera się zaciska. Renault Master III 2011 - Ściska wąż od intercoolera

https://youtu.be/XBnmC_gvQao
  • REKLAMA
  • #2 16496163
    robi1214
    Poziom 31  
    Ocena: 869
    Brak doładowania .
  • REKLAMA
  • #3 16496176
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6433
    adolfone napisał:
    Ściska wąż między turbosprężarką

Masz zatkany dolot, pochwal się czym jak wyciągniesz.
  • REKLAMA
  • #4 16496188
    adolfone
    Poziom 13  
    Ocena: 43
    Filtr powietrza drożny, a to nie stanoł wirnik na turbosprężarce i ma słaby przepływ że aż wąż ściska.

Dodano po 1 [godziny] 49 [minuty]:

Turbo kaput.

Dodano po 3 [godziny] 46 [minuty]:

Wypadło z turbiny podczas demontażu na co wam to wygląda?

Dodano po 2 [minuty]:

Dodano po 4 [godziny] 4 [minuty]:

Przepustnica na chłodnicy spalin rozsypana.
  • #5 17236335
    Józef J
    Poziom 1  
    Ocena: 15
    A powiedz kolego co dalej z tym zrobiłeś? Bo mam podobną sytuację. Też to znalazłem w turbinie. Turbinę miałeś do naprawy?
  • #6 18465825
    Amar.marcin
    Poziom 1  
    Ocena: 9
    Witam jeśli ktoś i coś może podpowiedziec mam ten sam problem 2.3 dci 2012 rok. 125km. 190 tys pozdr .
  • REKLAMA
  • #7 19809348
    collin4
    Poziom 1  
    Ocena: 8
    Renault Master 2011r 2.3 dci 125km
    Witam wszystkich. Miałem dokładnie taki sam przypadek jak opisany powyżej. Pierwszą oznaką usterki było dziwne dzwonienie w silniku, właśnie w okolicy chłodnicy spalin. Mechanicy rozkładali ręcę nie mogąc ustalić przyczyny dziwnego dźwięku. W efekcie okazało się, że w/w dźwięk to była luźna przepustnica, a luźna dlatego, że urwała się linka która nią sterowała i po prostu sobie bezwładnie goniła. W wyniku tego klapka w końcu się urwała i wpadła do turbiny. Po wymianie chłodniczki na nową, odnalazłem urwaną klapkę w dolocie do turbiny, na szczęście nie wpadła do środka jedynie zamykając dolot. Turbina nie została uszkodzona, wyczyściłem, wymieniłem uszczelki, poskładałem i samochodzik jeździ jak nowy. Pozdrawiam :bye:

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z Renault Master III z 2011 roku, polegający na ściskaniu węża od intercoolera, co prowadzi do braku mocy silnika i błędu wtrysku. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym zatarcie wirnika turbosprężarki oraz uszkodzenie przepustnicy. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, wskazując na konieczność naprawy turbosprężarki oraz wymiany uszkodzonych elementów, takich jak klapka w dolocie. W jednym przypadku, po wymianie chłodniczki i czyszczeniu turbiny, pojazd wrócił do pełnej sprawności.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA