logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet mobilny bez limitu danych - czy to możliwe?

Hexi 12 Cze 2017 18:28 1935 10
REKLAMA
  • #1 16525987
    Hexi
    Poziom 8  
    Ocena: 11
    Witam.
    Mam aktualnie play red bull mobile 200GB. Oglądając jednego streamera na Polskim YouTube słyszałem, że ma internet w komórce bodajże z orange czy play i może z tej komórki posiadać internet na komputerze bez limitu.
    Czy to prawda?
    Jak skończy mi się umowa z play, ale dopiero pod koniec tego roku to zmienię chyba na tmobile bo podobno mają bez limitu.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 16526123
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 16526387
    m.jastrzebski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 864
    Hexi napisał:
    Witam.
    Mam aktualnie play red bull mobile 200GB. Oglądając jednego streamera na Polskim YouTube słyszałem, że ma internet w komórce bodajże z orange czy play i może z tej komórki posiadać internet na komputerze bez limitu.
    Czy to prawda?
    Jak skończy mi się umowa z play, ale dopiero pod koniec tego roku to zmienię chyba na tmobile bo podobno mają bez limitu.
    Pozdrawiam.

Na tą chwilę nie ma internetu mobilnego na prawde bez limitu w żadnej firmie. Zawsze małym druczkiem będzie dopisane że w jakichś tam szczególnych okolicznościach przyrody/sytuacji mogą Ci obciąć prędkość.
    Choć po obcięciu prędkości możesz pobierać ile chcesz ;-) z jakąś zawrotną prędkością.
  • #4 16527548
    Hexi
    Poziom 8  
    Właśnie kupiłem z jakiś miesiąc temu red bull mobile doładowałem za te 50zł na 3miesiące, wczoraj o 20 iles wieczorem internet mi się nagle spowolnił że patrząc speedtesta był ping 2000 download oraz upload 0.00.
    Nie mogło mi się skończyć te 200gb bo dopiero co zamieniłem na ten redbull mobile.
    Zmieniłem na tą starą kartę play 100gb gdzie mi się skończył po 2tygodniach internet, działa mi tylko że 15 dnia jest reset dopiero. I będzie mi internet szybciej chodził.
    Podobno play ma jakieś problemy bo patrzałem na ich stronie dostali dużo raportów. Ale nie wiem, ktoś coś wie? Pozdrawiam.
  • #5 16527764
    elkubaso
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    Abonament w play Lte tez mi zamula download na poziomie 2000.
  • REKLAMA
  • #6 16527784
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5779
    Kolego @Hexi usługa DIL jest aktywowana na 30 dni, dodatkowo potrzebny jakiś pakiet internetowy, np. za 5 zł. Skończył ci się DIL po 30 dniach, na dodatek wyczerpałeś pakiet GB za doładowanie i masz LTE z prędkościa 16Kb/s. Zajrzyj na Play24 , sprawdź jakie usługi i pakiety masz włączone. Aktywuj DIL na kolejne 30 dni i kup najtańszy pakiet 600MB za 5 zł, prędkości będą normalne. Jak ci mało to kup sobie kartę Orange na Allegro za 90-100 zł na której będziesz miał 1,41TB. W Kościerzynie masz zasięg LTE1800 NetWorks. BTS-y przy Kościelnej 3, Dworcowej 7 i Sienkiewicza 15. Na tym ostatnim działa też LTE800 Orange.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 16528442
    Hexi
    Poziom 8  
    Właśnie znowu aktywowałem ten dil na 30dni, 55zł na koncie na stronie play, napisali mi ze w ciagu 24godzin bede mial, mimo to mialem po 5minutach, 15min pochodzil i znowu sie spowolnil piszac ze skonczyly sie srodki po miesiacu, ale poczekam te iles tam godzin az mi to aktywuja
  • #8 16528554
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 16528982
    simhak
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 336
    Hexi napisał:
    Właśnie znowu aktywowałem ten dil na 30dni, 55zł na koncie na stronie play, napisali mi ze w ciagu 24godzin bede mial, mimo to mialem po 5minutach, 15min pochodzil i znowu sie spowolnil piszac ze skonczyly sie srodki po miesiacu, ale poczekam te iles tam godzin az mi to aktywuja

Nie znajdujesz się w zasięgu LTE bądź nie masz urządzenia LTE.
    DIL działa tylko w LTE.
  • REKLAMA
  • #10 16533440
    Hexi
    Poziom 8  
    simhak napisał:
    Hexi napisał:

Nie znajdujesz się w zasięgu LTE bądź nie masz urządzenia LTE.
    DIL działa tylko w LTE.

znajduje się, to i to, teraz 15 był reset play to mam te 100gb ale ten z redbulla nadal wolno chodzi, nie dało się wczesniej sprawdzic stanu tego redbulla na stronie play teraz daje 1 sprawdz stan, i pisze, usluga aktywna czy wlaczona jakos tak ale nadal mi wolno chodzi.
  • #11 16533856
    KIEROWCA_VW
    Poziom 35  
    Ocena: 675
    Sprawdź na play24 stan usługi Redbull.
    Jakim sprzętem dysponujesz?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat mobilnego internetu bez limitu danych w Polsce. Użytkownicy wskazują, że w żadnej z dostępnych ofert nie ma prawdziwego internetu bez limitu, ponieważ po przekroczeniu określonego limitu (zwykle 10GB) prędkość internetu jest znacznie ograniczana. Użytkownik z Play Red Bull Mobile zauważył spowolnienie prędkości po doładowaniu, co może być związane z problemami tej sieci. Inni użytkownicy polecają oferty Orange, w tym taryfę Orange FREE, która oferuje korzystne warunki doładowania i długoterminowy dostęp do internetu. Wskazano również na konieczność aktywacji dodatkowych pakietów, aby uzyskać lepsze prędkości w Play.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA