logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować EasyBox 803a z modemem T-mobile Huawei E175?

wmaker 02 Sie 2017 13:11 1299 7
REKLAMA
  • #1 16621400
    wmaker
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Proszę o pomoc w skonfigurowaniu rutera EASYBOX 803a z modemem T-mobile Huawei E175 - sprzęt z "wykopalisk" chciałbym jeszcze wykorzystać na moim odludziu ;).

Modem widoczny ale połączenia brak, w załączniku zrzuty z ekranów dla zobrazowania sytuacji.
    Załączniki:
    • Easy box 803a.pdf (121.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Easy box 803a stick.pdf (129.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16621461
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5717
    A na samym modemie E173 internet działa? Jaki to operator i gdzie to odludzie?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 16621627
    wmaker
    Poziom 10  
    na samym sticku w komputerze działa, operator to t-mobile, podłączyłem teraz na starszym modemie E353 i łączy się :) z internetem ale ruter restartuje się co chwilę (około 3 minut).
    - jak skonfigurować pod nowszy modem?
    - jak zapobiec restartom rutera?
  • REKLAMA
  • #4 17240400
    lukasz_ziel
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    i jak? poradziłeś sobie z tym? Czy wywaliłeś router do śmieć?
  • #5 17240690
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 17242681
    lukasz_ziel
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Ponoć na najnowszym sofcie obsługuje już dużo doli USB sticków i to nawet z LTE. Nie ukrywam że liczę na to.

Chciałem raczej minimalizować sprzęty i mieć wszystko w jednym a tutaj zanosi się znowu na dwa urządzenia :(

Dodatkowo nie mam już ADSLa w domu zostało tylko GSM. Zobaczymy co uda mi się zdziałać, będę informował.
  • #7 17245266
    wmaker
    Poziom 10  
    Nie starczyło cierpliwości, w międzyczasie odnawiałem umowę z operatorem i wziąłem jakiś ruter HUAWEI z gniazdem SIM i EasyBox leży w rupieciach (może go zastosuję do rozszerzenia sieci).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał pomocy w konfiguracji routera EasyBox 803a z modemem T-mobile Huawei E175, który był widoczny, ale nie nawiązywał połączenia. Po kilku odpowiedziach okazało się, że modem działał poprawnie w komputerze, a użytkownik próbował również starszego modemu E353, który powodował restart routera co kilka minut. Inni uczestnicy dyskusji zauważyli, że EasyBox 803a nie jest idealnym rozwiązaniem dla Internetu GSM, a jego oryginalne oprogramowanie obsługuje ograniczoną liczbę modemów. Pojawiły się sugestie dotyczące aktualizacji oprogramowania, które mogłoby poprawić kompatybilność z nowszymi modemami. Ostatecznie, autor zdecydował się na zakup nowego routera Huawei z gniazdem SIM, a EasyBox 803a został odłożony na później.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA