logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Konfiguracja Easybox 802 z modemem Huawei e3372 - brak wykrycia

zibitrend 20 Lut 2020 22:14 1548 4
REKLAMA
  • #1 18483525
    zibitrend
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Kupiłem router vodafone easybox 802 i wpiąłem modem huawei e3372 z kartą z sieci Otvarta (Plus) oraz drugi taki sam modem z kartą w Plusie. Żadnego z modemów router nie widzi (w zakładce EXTRAS widnieje "No UMTS-Stick inserted"). Niebieska dioda na modemie mruga- czyli jest zasilony. Mimo różnych wprowadzonych zmian, dalej nic... Tracę cierpliwość... Próba wgrania nowszego firmu za każdym razem nieudana (przy podłączonym routerze do kompa, ten widzi połączenie z routerem a nie z internetem). Jest ktoś w stanie pomóc?
  • REKLAMA
  • #2 18483589
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5769
    A ten zabytek to w ogóle obsługuje te modemy LTE na OFW? Całość czyli ten router plus modemy to już przeszłość nie warta uwagi i kasy.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18483619
    zibitrend
    Poziom 10  
    matek451 napisał:
    A ten zabytek to w ogóle obsługuje te modemy LTE na OFW? Całość czyli ten router plus modemy to już przeszłość nie warta uwagi i kasy.

Z opisów wynika, że obsługuje... Wgrałem najnowszy soft ze strony vodafone, ale to nie pomogło...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18483643
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5769
    Korzystasz z kiepskich źródeł wiedzy na ten temat. Tego routera nikt zorientowany nie kupi do obsługi modemu LTE, handlarze elektrozłomem robią dobre interesy na takich jak ty. Ten zabytek obsługuje E3372 najlepiej Hilinki po zmianie FW na OpenWRT. Ale na dziś to już rozwiązania przestarzałe mie spełniające wymagań operatorów LTE. Nawet skansenu Plusa.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 18483659
    zibitrend
    Poziom 10  
    matek451 napisał:
    Korzystasz z kiepskich źródeł wiedzy na ten temat. Tego routera nikt zorientowany nie kupi do obsługi modemu LTE, handlarze elektrozłomem robią dobre interesy na takich jak ty. Ten zabytek obsługuje E3372 najlepiej Hilinki po zmianie FW na OpenWRT. Ale na dziś to już rozwiązania przestarzałe mie spełniające wymagań operatorów LTE. Nawet skansenu Plusa.

W takim razie naciąłem się :-(
    Dzięki za odpowiedź- zamykam temat.

Dodano po 1 [minuty]:

Zostałem pouczony, że nabito mnie w butelkę...
REKLAMA