Witam
Poszukuję takich kondensatorów jak w temacie. Ktoś gdzieś ma namiary ? Z góry dziękuję.
Poszukuję takich kondensatorów jak w temacie. Ktoś gdzieś ma namiary ? Z góry dziękuję.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therei-punkt wrote:Poszukuję takich kondensatorów jak w temacie.
Strumien swiadomosci swia wrote:...
Czy ten prąd to prąd kondensatora znamionowy?
...
DiZMar wrote:Nie spotkałem się się z parametrem prąd kondensatora znamionowy
Strumien swiadomosci swia wrote:...
Nawet w katalogach jest podany.
i-punkt wrote:to jest tzw. kondensator przepustowy - te osiowe wyprowadzenia to jest przewodnik (przepust dla prądu), a pojemność (kondensator) jest włączona pomiędzy ów drut o cylindryczną obudowę, a poza tym, to umieszczony poniżej 'malunek' wszystko wyjaśnia.
i-punkt wrote:Trudno cokolwiek znaleźć, dodam, że gwint jest M10. Czy urządzenie jest sprawne czy nie, nie wiem, kondensator jest potrzebny do celów wojskowych.
jdubowski wrote:ano jest (a. nr 6871979834) jak najbardziej nadaję się ten kondensator:i-punkt wrote:Trudno cokolwiek znaleźć, dodam, że gwint jest M10. Czy urządzenie jest sprawne czy nie, nie wiem, kondensator jest potrzebny do celów wojskowych.
Na Allegro sprzedają "KONDENSATOR PRZEPUSTOWY KTP 4,7nF 400V" - za 10szt. chcą 12,30zł.
i-punkt wrote:... Czy urządzenie jest sprawne czy nie, nie wiem,...
Strumien swiadomosci swia wrote:Chyba że ma przebicie. Jak to kondensator.
DiZMar wrote:To najpierw muszą przywrócić NRD-ówek, bo to tamtejsza produkcja.Jak widać żadnego zamiennika nie zaakceptują. Ma być analogiczny (identyczny) jak w kawale...
zetdeel wrote:ale tam produkcja była tylko kontynuowana, pierwowzór pochodzi od Siemens & Halske - nadruowane splecione S-H - zobacz:DiZMar wrote:To najpierw muszą przywrócić NRD-ówek, bo to tamtejsza produkcja.Jak widać żadnego zamiennika nie zaakceptują. Ma być analogiczny (identyczny) jak w kawale...
DiZMar wrote:Strumien swiadomosci swia wrote:Chyba że ma przebicie. Jak to kondensator.
Wtedy wystarczy go wymontować a przewody pozostałe po odłączeniu środkowej żyły zewrzeć. Urządzenie będzie działała tak samo jak z tym kondensatorem ale może chociaż nie musi zakłócać bardziej inne wrażliwe na zakłócenia urządzenia.
DiZMar wrote:Urządzenie będzie działała tak samo jak z tym kondensatorem, ale może - chociaż nie musi - zakłócać bardziej inne, wrażliwe na zakłócenia, urządzenia.
Defensore.Puniti wrote:Nie było tu moim zamiarem propagowanie III Rzeszy Niemieckiej, a tylko przypomnienie historycznie obiektywnej prawdy.