Witam
Poszukuję takich kondensatorów jak w temacie. Ktoś gdzieś ma namiary ? Z góry dziękuję.
Poszukuję takich kondensatorów jak w temacie. Ktoś gdzieś ma namiary ? Z góry dziękuję.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tami-punkt napisał:Poszukuję takich kondensatorów jak w temacie.
Strumien swiadomosci swia napisał:...
Czy ten prąd to prąd kondensatora znamionowy?
...
DiZMar napisał:Nie spotkałem się się z parametrem prąd kondensatora znamionowy
Strumien swiadomosci swia napisał:...
Nawet w katalogach jest podany.
i-punkt napisał:[url=https://obrazki.elektroda.pl/4601583900_1501781155.jpg]
i-punkt napisał:to jest tzw. kondensator przepustowy - te osiowe wyprowadzenia to jest przewodnik (przepust dla prądu), a pojemność (kondensator) jest włączona pomiędzy ów drut o cylindryczną obudowę, a poza tym, to umieszczony poniżej 'malunek' wszystko wyjaśnia.
i-punkt napisał:Trudno cokolwiek znaleźć, dodam, że gwint jest M10. Czy urządzenie jest sprawne czy nie, nie wiem, kondensator jest potrzebny do celów wojskowych.
jdubowski napisał:ano jest (a. nr 6871979834) jak najbardziej nadaję się ten kondensator:i-punkt napisał:Trudno cokolwiek znaleźć, dodam, że gwint jest M10. Czy urządzenie jest sprawne czy nie, nie wiem, kondensator jest potrzebny do celów wojskowych.
Na Allegro sprzedają "KONDENSATOR PRZEPUSTOWY KTP 4,7nF 400V" - za 10szt. chcą 12,30zł.
DiZMar napisał:Jak widać żadnego zamiennika nie zaakceptują. Ma być analogiczny (identyczny) jak w kawale, że zamek karabinu nie jest ze stali tylko z analogicznego materiału. Tak napisane w podręczniku i tak ma być.
i-punkt napisał:... Czy urządzenie jest sprawne czy nie, nie wiem,...
Strumien swiadomosci swia napisał:Chyba że ma przebicie. Jak to kondensator.
DiZMar napisał:To najpierw muszą przywrócić NRD-ówek, bo to tamtejsza produkcja.Jak widać żadnego zamiennika nie zaakceptują. Ma być analogiczny (identyczny) jak w kawale...
zetdeel napisał:ale tam produkcja była tylko kontynuowana, pierwowzór pochodzi od Siemens & Halske - nadruowane splecione S-H - zobacz:DiZMar napisał:To najpierw muszą przywrócić NRD-ówek, bo to tamtejsza produkcja.Jak widać żadnego zamiennika nie zaakceptują. Ma być analogiczny (identyczny) jak w kawale...
DiZMar napisał:Strumien swiadomosci swia napisał:Chyba że ma przebicie. Jak to kondensator.
Wtedy wystarczy go wymontować a przewody pozostałe po odłączeniu środkowej żyły zewrzeć. Urządzenie będzie działała tak samo jak z tym kondensatorem ale może chociaż nie musi zakłócać bardziej inne wrażliwe na zakłócenia urządzenia.
DiZMar napisał:Urządzenie będzie działała tak samo jak z tym kondensatorem, ale może - chociaż nie musi - zakłócać bardziej inne, wrażliwe na zakłócenia, urządzenia.
Defensore.Puniti napisał:Nie było tu moim zamiarem propagowanie III Rzeszy Niemieckiej, a tylko przypomnienie historycznie obiektywnej prawdy.