Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tytan DS400 - Zmiana parametrow centralki DS400-C00U-5118

vectra 15 Sep 2017 21:39 3111 15
    vectra
    Level 11  
    Mam alarm Tytan DS400-C00U-5118 i nie moge poradzic sobie z zaprogramowaniem go pod Passata B5 lift 2005r , z przycisku serwisowego widac ze daje sie zmieniac parametry , natomiast nie dziala alarm po zamknieciu auta pilotem fabrycznym.
    Moze zle sa ustawione konkretne parametry , moze ktos ma pod tą wersje instrukcje programowania.
    Z góry dziekuje za pomoc
    vectra
    Level 11  
    CameR wrote:
    Znajdź warsztat, który posiada interfejs do programowania alarmów TYTAN.
    Kilka minut roboty i wszystko działa.
    Tytan DS400 - Zmiana parametrow centralki DS400-C00U-5118Tytan DS400 - Zmiana parametrow centralki DS400-C00U-5118

Zainwestowałem i sam kupiłem sobie programator do programowania ustawień parametrów alarmu DS400, wszystko pięknie daje się ustawiać, centrala zapamiętuje zmianę ustawień ,ale po podpięciu w aucie - zaznaczam właściwe sygnały CAN są podpięte oraz pozostałe sygnały potrzebne do jego działania a alarm nadal nie działa.
    Co może być uszkodzone w centralce?
    Ktoś ma jakieś pomysły?
    wiesiekj
    Level 28  
    Jeżeli jesteś pewny połączeń, sprawdź programy 1 lub 2 lub 3
    Anonymous
    Anonymous  
    vectra
    Level 11  
    Pojechałem nawet do warsztatu we Wrocławiu gdzie już kilkakrotnie montowali mi alarmy Tytan DS400 w różnych autach i zrobili podłączenie po swojemu , zmieniali ustawienia centrali na różne sposoby i nadal nic to nie dało , zmiana parametrów centrali jest wykonywana prawidłowo przy użyciu programatora Tytan DSX-USB.
    Wszystko wskazuje na problem z centralką .
    Pomierzyłem zasilanie po stabilizatorze 78L05A jest prawidłowe na PIC18F4685 i MCP2551 również OK.
    Pokusiłem się nawet o wymianę układu komunikacji szyny CAN pomiędzy can auta a wejściem do układu PIC -konkretnie układ MCP2551I ale również to nie przyniosło żadnej zmiany w działaniu alarmu .
    Macie jeszcze jakieś pomysły???
    Dziękuje za jakąkolwiek pomoc
    Anonymous
    Anonymous  
    vectra
    Level 11  
    Sygnały CAN są podpięte pod przewody nad sprzęgłem kolory pomarańczowo-brązowy i pomarańczowo-czarny , natomiast kabel pomarańczowy -po stacyjce obecnie warszat mi odłączył
    Anonymous
    Anonymous  
    vectra
    Level 11  
    Okazuje się że przewody can są podpięte jak pisze CameR - sprawdziłem to :fioletowy CAN L z centralki idzie na pomarańczowo/brązowy , a żółty CAN H z centralki idzie na pomarańczowo/zielony i jest to skrętka w okolicy lewego przedniego słupka .
    Tak więc szyna CAN jest poprawnie wpięta .
    A co masz na myśli norbert.s że piszesz że mam zły program - proszę jaśniej.
    vectra
    Level 11  
    Norbert.s powiedz co masz na mysli że mam zły program???
    Anonymous
    Anonymous