Witam Kolegów
Wiem że ten wątek przewijał się na forum,sam zresztą przeglądałem posty zanim zdecydowałem się poprosić o pomoc.
Sprawa ma się tak - nie znam się na elektronice / instalacji automatów do bram. Mimo to zdecydowałem się wykonać montaż samemu.
Mam kilka pytań
1) podłączenie fotokomórek na zamykaniu rys 9 z instrukcji
Moje podłączenie RX
2 na 4 FSW CL
3 i 4 zmostkowane w RX na 6 Edge
5 na 9 Plus
TX
1 do 11 TX/FSW
2 do 9 Plus
Centrala
Mostek 6 z 8 (Edge z - )
Mostek 3 z 11 FSW OP z TX-FSW
Zauważyłem żę RX świeci cały czas , TX nic nie świeci ( nie wiem czy tak ma być) Zmierzyłem napięcie między pinem 1 i 2 w TX i wyniosło 6.7 V ?
2) Pytanie może banalne odnośnie programowania pilota - czy mam zaprogramować guzik P1 z sw1 i guzik P2 z sw2 czy wystarczy tylko z kanałem sw1 ?
3) Czy coś ustawiać w programach aktualnie mam na wyświetlaczu A
Bardzo dziękuje za pomoc , jak można proszę jak najprościej pisać
Wiem że ten wątek przewijał się na forum,sam zresztą przeglądałem posty zanim zdecydowałem się poprosić o pomoc.
Sprawa ma się tak - nie znam się na elektronice / instalacji automatów do bram. Mimo to zdecydowałem się wykonać montaż samemu.
Mam kilka pytań
1) podłączenie fotokomórek na zamykaniu rys 9 z instrukcji
Moje podłączenie RX
2 na 4 FSW CL
3 i 4 zmostkowane w RX na 6 Edge
5 na 9 Plus
TX
1 do 11 TX/FSW
2 do 9 Plus
Centrala
Mostek 6 z 8 (Edge z - )
Mostek 3 z 11 FSW OP z TX-FSW
Zauważyłem żę RX świeci cały czas , TX nic nie świeci ( nie wiem czy tak ma być) Zmierzyłem napięcie między pinem 1 i 2 w TX i wyniosło 6.7 V ?
2) Pytanie może banalne odnośnie programowania pilota - czy mam zaprogramować guzik P1 z sw1 i guzik P2 z sw2 czy wystarczy tylko z kanałem sw1 ?
3) Czy coś ustawiać w programach aktualnie mam na wyświetlaczu A
Bardzo dziękuje za pomoc , jak można proszę jak najprościej pisać