Witam, podłączyłem automat do bramy, na pilocie wszystko działało jak należy. Chciałem zainstalować fotokomorki xp20d, które są załączone w zestawie - udało mi się i wszystko działało, lecz musiałem zrezygnować z tego rozwiązania ze względu na brak możliwości przeciągnięcia kabla na druga stronę (zapchany peszel). Postawiliśmy na fotokomórkę z bateria o oznaczeniach xp20wd i tu pojawia się problem - podłączyłem ja tak samo jak poprzednią i nie działa. Brama otwiera się do punktu krańcowego i tyle, później brak reakcji poza ikonką OPEN A przy użyciu pilota, co tez dziwne otwieralaa się tylko jeśli trzymałem cały czas przyciska a nie jednorazowym kliknięciem jak było wcześniej. Nie wiem już jak to ugryźć aby działało nawet koleś z serwisu faac nie był w stanie pomoc przez tele - dlatego jestem zmuszony zapytać ekspertów. Podsyłam połączenie ze starą fotokomórką tak jak było i jak jest teraz
Dodano po 40 [minuty]:
Mogę również dodać, ze komórka działa „pstryka” oraz jest ustawiona na tym samym kanale
Dodano po 40 [minuty]:
Mogę również dodać, ze komórka działa „pstryka” oraz jest ustawiona na tym samym kanale