Czy jest mi w stanie ktoś wyjaśnić krok po kroku jak odczytać i zaprogramować nowy układ dsPIC30f3010 programatorem Pic kit 3? Jakim programem i z skąd go pobrać?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamstasiekb100 napisał:
tronics napisał:No proste, jak masz protection disabled to "zabezpieczenie wyłączone", a jak masz WDT i PBOR enabled to masz załączony watchdog timer i brown-out reset.
stasiekb100 napisał:http://pl.mouser.com/Search/m_ProductDetail.aspx?Microchip-Technology%2fDSPIC30F3010-30I-SO%2f&qs=nMCt4TBfEwr3dnBDDDtjVw==
Tu można kupić.
Urgon napisał:AVE...
Watchdog timer to specjalny zegar w mikrokontrolerze, który resetuje układ, jeśli ten się zawiesi. Brown-out reset to z kolei układ, który resetuje i wyłącza mikrokontroler, jeśli napięcie zasilania spadnie poniżej poziomu, przy którym układ pracuje stabilnie...
Na moje oko odczytało Ci program poprawnie. Podłącz nowy mikrokontroler do programatora, zaimportuj plik hex i zaprogramuj. Upewnij się tylko, że bity konfiguracyjne są takie same, jak w oryginalnym układzie...
stasiekb100 napisał:Jest zdjęcie z odczytu na elektrodzie.zaprogramujesz nowy i go odzczytasz, to musi być to samo. Zapisało ci raczej fusebity do pliku hex, więc większych komplikacji nie powinno być.