Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen jumper 2.2 puma - brak możliwości przyuczenia,zaprogramowania wtrysków -

Mermania 26 Jan 2018 20:33 2172 16
Texa Poland
    Mermania
    Level 7  
    Witam
    Pacjent Citroen Jumper 2.2 hdi puma, wymienione wtryski ,przypisane prawidłowo,następnie lexia wchodzi w tryb programowania wtrysków i tu wszystko się kończy,wywala błąd - zbyt duże obciążenie elektryczne
    Sprawdzone
    - alternator
    - wiązka
    - sterownik suchy
    - masy ok.
    - akumulator ok.
    - wtryski sprawne 100%

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie
  • Texa Poland
  • Texa Poland
    Mermania
    Level 7  
    Zapala, wszystko działa ok. Pali się check, i jest błąd niedokończona procedura programowania wtrysków - nie da się go skasować
    Mermania
    Level 7  
    Tak, nawet podłożyłem nowy akumulator. w lexii wywala błąd obciążenia elektrycznego, a Delphi ds150 łapie zawieche ...

Dodano po 1 [minuty]:

Słyszałem,że można to w jakiś sposób "oszukać" ... chodzi mi o zaprogramowanie wtrysków
    vvaldek
    Level 28  
    Jakie napiecie ladowania widzi sterownik a jakie jest na akumulatorze?
    Mermania
    Level 7  
    Sterownik widzi takie samo napięcie,wyjście bodajże na cienkim zielonym kablu. 14,5 v - jednak po podłączeniu żarówki 21w nie zapali jej ...
    Alternator sprawdzany 2 razy,regulator wymieniony na nowy profilaktycznie
    Mermania
    Level 7  
    z alternatora wychodzi mała wtyczka na dwa piny jeden z kabli jest zielony,który łączy się w wiązce ze sterownikiem silnika , na tym kablu ,po uruchomieniu silnika jest 14.5v jednak podłączając pod niego żarówkę 21w (symulując obciążenie) nie zaświeci jej.Myślałem,czy nie podać tam bezpośrednio plusa i wtedy spróbować adaptacji,ale boję się,że uszkodzę sterownik
    vvaldek
    Level 28  
    Nic tam nie podlaczaj . To jest sterowanie slternatorem. Sa jakes usterki ster. silnika? Z podlacxona wtyczka i odlaczona , ladowanie takie samo ?
    Mermania
    Level 7  
    Nie ma żadnych usterek silnika,poza błędem niedokończonej adaptacji wtrysków...nic więcej

Dodano po 29 [minuty]:

...może spróbować z odpiętą wtyczką ???
  • Helpful post
    vvaldek
    Level 28  
    oszukac mozna przekladajac komlet ster. body i kluczyk do innego auta i probowac zaprogramowac.
  • Helpful post
    Elektron 17
    Level 13  
    Aktualizacja softu pomoże.
    Mermania
    Level 7  
    Wszystkie warunki spełnione i odbiorniki elektryczne wyłączone.
    Aktualizacja softu sterownika i bsi , czy samego sterownika ?

Dodano po 19 [godziny] 4 [minuty]:

Aktualizacja softu pomogła...dziękuje wszystkim za pomoc (Elektron 17 - Dzięki)
    elprocar
    Level 2  
    KOLEGO JAK DOPISAŁEŚ TE WTRYSKI BO JA MAM TEN SAM PROBLEM I NIE DAJE RADY,LEXIA POKAZUJE ZBYT DUZE ODCHYŁY I ZAKANCZA NIEPOWODZENIEM,KOREKTA NA 1 CYLINDRZE 0.90 TO CHYBA NIE TAK STRASZNIE
    Elektron 17
    Level 13  
    U góry masz odpowiedź.