Przewody idące z miernika połączyć na stałe bezpośrednio do klem akumulatora. Na allecośtam mają małe mierniki do wbudowania. Wpisz "woltomierz samochodowy" Nie zapomnij o wyłączniku.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamdariusz2021 napisał:W jaki sposób?
Andrzej42 napisał:Przewody idące z miernika połączyć na stałe bezpośrednio do klem akumulatora. Na allecośtam mają małe mierniki do wbudowania. Nie zapomnij o wyłączniku.
dariusz2021 napisał:Baterie na bank padają od zasiarczenia i są tak naprawdę jak najbardziej do odratowania, wystarczy je tylko wlaściwie naładować.
dariusz2021 napisał:Ale jak skoro nawet nie ma czym zmierzyć napięcia i nie bardzo widzisz potrzebę jego pomiaru.
dariusz2021 napisał:Agregat, ładujący akumulator podczas jazdy, jednocześnie współpracuje z napędem wózka.Nie rozumiem, co ma Pan na myśli. Agregat z własnym silnikiem nie będzie miał nic wspólnego z napędami elektrycznymi.
dariusz2021 napisał:Baterie nie są zasiarczone
dariusz2021 napisał:Baterie nie są zasiarczone
dariusz2021 napisał:Skąd wiem że baterie nie są zasiarczone. Sytuacja ta ma miejsce najczęściej, gdy akumulator jest pozostawiony w stanie rozładowanym przez dłuższy okres. Baterie nie powinny się zasiarczyć podczas codziennego użytkowaniakiedy ich nie używałem, ładowałem je raz w miesiącu.
dariusz2021 napisał:po około 45 minutach zapala się zielona dioda na ładowarce,
dariusz2021 napisał:Nie przerywamy ładowania, ładujemy do 100%.
brofran napisał:Ważniejsze od pytania "gdzie go zamontujesz" jest stwierdzenie, że moc 2x50W jest zdecydowanie zbyt mała a przy niepełnym nasłonecznieniu otrzymamy jeszcze mniej, jakieś 10-20W z jednego panela. To już zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest moja propozycja z postu #37 choć nie wiem czy wózek wytrzyma dodatkowe obciążenie masą agregatu.Wymiary to 0,7 x 0,6 m , gdzie go zamontujesz ?
dariusz2021 napisał:Co o tym sądzicie?
dariusz2021 napisał:Durny nie ale do nazwania ciągnika siodłowego "skuterkiem", trzeba mieć fantazjęDobry pomysł czy durny
vodiczka napisał:Celuj w silnik do 2kW np.: https://anmur.eu/Silnik-spalinowy-ORTIN-1-5-KM-short-krotki-p48590 Pomocy w rozwiązaniu technicznym niestety nie udzielę.
dariusz2021 napisał:Kolejny problem bo silniki o małej pojemności nie mają rozrusznika.Zapomniałem dodać, że mam ręce chore, silnik musiałby być uruchamiany z rozrusznika.
vodiczka napisał:Kolejny problem bo silniki o małej pojemności nie mają rozrusznika.
vodiczka napisał:Chyba zdecydowanie prościej będzie sprawdzić stan instalacji wózka i ładowarki oraz zainwestować w porządne akumulatory.
dariusz2021 napisał:Nie są głęboko rozładowywane. (Ilość cykli 800). Zdaniem sprzedawcy, mają służyć od 24 do 36 MC