logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy kamera Dahua DH-IPC-HFW4800EP(4mm) współpracuje z NVR zxtech mini 9ch,4K?

ralfik12345 28 Lut 2018 01:37 927 7
  • #1 17069035
    ralfik12345
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    WItam,
    Ponieważ borykam się z problemem połączenia kamery cctv dauha DH-IPC-HFW4800EP(4mm) z NVR nie dauha, chciałbym rozwiązać problem.
    Na jednym z angielskich forów znalazłem pobieżny wpis że kamery dahua oraz hikivision współpracują tylko z NVR tej samej firmy.
    Natomiast NVR dauha oraz hikivision współpracują z większością ogólnodostępnych kamer IP.
    Bardzo proszę o potwierdzenie tej informacji oraz o ewentualną poradę czy można jednak sparować tą kamerkę w jakiś sposób.
    Mój NVR to zxtech mini 9ch,4K, nic specjalnego ale wystarczający na moje potrzeby.
    Z góry dziękuję.
  • #2 17069571
    szymon122
    Poziom 38  
    Ocena: 757
    ralfik12345 napisał:
    Natomiast NVR dauha oraz hikivision współpracują z większością ogólnodostępnych kamer IP.

Nigdy nie miałem problemów w podłączeniu dowolnej kamery IP. Nie rozumiem dlaczego ty masz problem dodać ją do swojego rejestratora. Bzdurą jest, że kamery te działają tylko ze sprzętem danej firmy, oczywiście niektóre bardziej zaawansowane funkcje typu analityka obrazu, PTZ, zdalna konfiguracja itp może nie być dostępna.
    Pokaż zdjęcie swojej konfiguracji.
  • #3 17070295
    ralfik12345
    Poziom 6  
    WItam,
    Nie jestem profesjonalnym instalatorem ale też poraz pierwszy spotykam się z taką informacją.
    Poniżej screny ustawień, jeśli jakieś pominąłem proszę napisz.
    Dziwne jest również że ta kamerka nie łączy się na zdalny podgłąd poza wewnętrzną siecią na gDMSS lite.
    Nie mogę jej dodać za pomocą P2P w aplikacji , tylko ręczne dodanie IP i wówczas działa w sieci wewnętrznej.
    PozdrawiamCzy kamera Dahua DH-IPC-HFW4800EP(4mm) współpracuje z NVR zxtech mini 9ch,4K?Czy kamera Dahua DH-IPC-HFW4800EP(4mm) współpracuje z NVR zxtech mini 9ch,4K?Czy kamera Dahua DH-IPC-HFW4800EP(4mm) współpracuje z NVR zxtech mini 9ch,4K?Czy kamera Dahua DH-IPC-HFW4800EP(4mm) współpracuje z NVR zxtech mini 9ch,4K?Czy kamera Dahua DH-IPC-HFW4800EP(4mm) współpracuje z NVR zxtech mini 9ch,4K?
  • #4 17071640
    Fotodetektor

Poziom 30  
    Ocena: 335
    Skąd masz ten Hik rejestrator ? Z Ali ????
    Konto firmowe:
    OMNI-SAT
    WP 11, Wołów, 56-100 | Strona WWW: www.omnisat.pl
  • #7 17072599
    ralfik12345
    Poziom 6  
    Tak, małe rączki opanowały już praktycznie cały świat dostarczając swoje produkty. Aczkolwiek sporo urządzeń mają dobrych, wszystko zależy ile się zapłaci za produkt.
    Najważniejsze, czy faktycznie ta kamera pójdzie z tym rejestratorem. Bo ja już praktycznie się poddałem i wystawiłem kamerę do odsprzedania . Ale kiedy Szymon122 postawił sprawę jasno zobaczyłem światełko w tunelu :)
    Na moje oko to problemem może być to że kamera ma wbudowany własny serwer, ale oczywiście strzelam i mogę się mylić.
  • #8 17077603
    ralfik12345
    Poziom 6  
    Więc wychodzi na to że tej kamery jednak nie da się skonfigórować pod mój NVR. Nie ma sęsu dalej drążyć tego tematu,
    jutro kamera idzie do sprzedaz.
    Mam pytanie dotyczące doboru kamery. Takiej aby napewno chodziła mi z tą nvr-ką oraz z dobrą jakością 5mp lub 4K( nvr niby jest 4K ).
    Poniżej załączam dwie fotki/screny , ten 1 to już pracująca kamera która zostanie ale 2 scren to kamera obecna dauha którą muszę zastąpić.
    Scren z dauhy jest podglądowy ponieważ kamera stoi prowizorycznie w oknie, docelowo będzie wyżej ok 1.5 m oraz bardziej w lewo (1.5m).
    Głównie zależy mi na rozpoznawalności twarzy również w nocy oraz o nieco szerszy kąt widzenia.
    Proszę o pomoc w domorze kamery jak i ogniskowej itp.
    Dziękuję

Czy kamera Dahua DH-IPC-HFW4800EP(4mm) współpracuje z NVR zxtech mini 9ch,4K?Czy kamera Dahua DH-IPC-HFW4800EP(4mm) współpracuje z NVR zxtech mini 9ch,4K?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z połączeniem kamery Dahua DH-IPC-HFW4800EP(4mm) z rejestratorem NVR zxtech mini 9ch,4K. W dyskusji pojawiły się wątpliwości dotyczące kompatybilności kamer IP różnych producentów z NVR. Użytkownicy zauważają, że chociaż kamery Dahua i Hikvision mogą mieć ograniczenia w funkcjonalności przy użyciu sprzętu innych firm, to wiele ogólnodostępnych kamer IP powinno działać z NVR. Użytkownik podzielił się zrzutami ekranu z ustawieniami, ale mimo prób, kamera nie łączy się zdalnie. Ostatecznie użytkownik rozważa sprzedaż kamery i poszukiwanie innej, która na pewno będzie współpracować z jego NVR, preferując model o jakości 5MP lub 4K.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA