logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki smartfon wybrać do 600zł?

KrzyMr 14 Mar 2018 18:01 4866 11
  • #1 17102939
    KrzyMr
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam.
    Jak w temacie jaki smartfon kupić na początek powiem, że zastanawiałem się Xiaomi Redmi 4x lub nad LG G3, tylko mam co do niego wątpliwości, mianowicie jest dosyć stary ponad 3 lata ale cena i specyfikacja są kuszące.
    Szukam telefonu z:
    1.Nowy
    2.Android
    3.wyświetlacz 5-6cali.
    4. będzie używany do: filmy, gry, media społecznościowe, itp
    5. najbardziej zależy mi na:
    - wydajność
    - bateria
    - ewentualnie wyświetlacz,
    6. budżet do 600pln.
    I druga rzecz jakie procesory są lepsze 1.3GHz i 8 rdzeni czy 2.5GHz i 4 rdzenie, podejrzewam że 2.5GHz?
  • #2 17108435
    niuniu7
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    600zł to średnia półka , Mam dwa LG Spirit LTE i LG K10 Dual sim.
    Obydwa działają poprawnie i nowe są w tej granicy cenowej .
    Pierwszy 4 rdzenie drugi 8 wielkiej różnicy w działaniu nie widać po za rozmiarem wyświetlacza.A bateria trzyma i tak max 2 dni w obydwu.
    Tu masz porównywarkę gsm.
    http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/lg-spirit-vs-lg-k10ltedualsim/
  • #3 17108443
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    W tej kwocie cenowej WYŁĄCZNIE Xiaomi. Sorki za protekcjonalizm, ale ta marka rozwala wszystkie przy tej cenie. Mam już drugiego, jeden poszedł w prezencie. Niuniu, nie piję do Ciebie , ale mam jedną zasadę, której się 3mam. NIGDY Lg. Tv owszem - telefony zdecydowane nie. Telefony Lg są piękne i funkcjonalne w momencie zakupu. Potem to utrapienie - nie chcę pisać historii życia ;-) Kiedy brałem telefon pierwsza myśl - wow, Lg. Fajny szybki. Ale zaryzykowałem Xiaomi i NIE ŻAŁUJĘ. Szybki, wydajny, szkaradny w etui. Do tego lekki. Bateria przeciętna. No może nie najgorsza. Miałem BB Z 30 i zrezygnowałem, bo zrobiło się z tego fona średniowiecze. Mam jeszcze Q5- wrócę do niego jako awaryjnego. Co do pytania jaki? Brałem pod uwagę Motkę, ale Xiaomi wygrał :-) Rozsądek mówi- TYLKO Xiaomi.
  • #4 17108454
    niuniu7
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Każdy ma swoje zdanie a ja powiem tak telefony nierozbieralne typu jednorazowe są dla mnie bez przyszłości.
    Co do LG Spirit leżał już na ziemi kilkanaście razy i nadal działa po rozbiciu już ponad rok wypadł mi masę razy, jak widać na foto nie chce się dać wykończyć.
    Nadal go mam i z niego dzwonię bo jak działa to go nie wyrzucę a mi to nie przeszkadza.
    Plusy to: wyjmowana bateria,tani ,lekki,zgrabny,dobrze sie trzyma w dłoni,ma co trzeba do szczęścia,szybki jak za tą kasę ,i jak by co to wyświetlacz z ramką w znanym serwisie aukcyjnym kosztuje niecałe 90zł.
    A wymieni go każdy bo to żadna filozofia.
    A miałem już telefony klejone za prawie 2 tysiące i widziałem jak znajomym wypadały z ręki to był płacz i lamentowanie ( O Jezu!).
    Załączniki:
    • Jaki smartfon wybrać do 600zł? 20180317_014615.jpg (629.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jaki smartfon wybrać do 600zł? 20180317_014542.jpg (500.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 17108515
    lukaszd82
    Poziom 31  
    Ocena: 491
    Nie porównuj tego LG z Xiaomi Redmi 4x bo to zupełnie inna półka wydajnościowa. Poza tym na 4x mam SOT po 10h a na LG jak osiągniesz 5h to max. Miałem oba te telefony więc wiem co mówię.
  • #6 17109254
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Telefon ma nie irytować użytkownika :-) Normalną sytuacją jest drenowanie baterii. Aczkolwiek Xiaomi mnie zaskoczył, trzyma 2do 3 dni co jest niezłym rezultatem przy moim używaniu - LTE, net, GPS, nie gram, filmów nie oglądam. Słaby aparat w porównaniu do Blackberry. Ale jest szybki, a LG np. to ślimak. Przynajmniej te co miałem. Baterie niewymienialne to już norma. Telefon nie ma być naprawianie - jak się zepsuje, ma być kupiony nowy. Takie są trendy. Czas napraw się pomału kończy.
  • #7 17109576
    poprostunick123
    Poziom 7  
    lukaszd82 napisał:
    Nie porównuj tego LG z Xiaomi Redmi 4x bo to zupełnie inna półka wydajnościowa. Poza tym na 4x mam SOT po 10h a na LG jak osiągniesz 5h to max. Miałem oba te telefony więc wiem co mówię.

Zgadzam się w kwesti firmy Xiaomi :) lecz niestety jeśli chodzi o aparat to nie jest to ich mocna strona...
    Ale za to te telefony nadrabiają mocną wydajnością, baterią :) oraz specyfikacją która wręcz jest bardzo dobra przy takiej cenie.
  • #9 17109620
    poprostunick123
    Poziom 7  
    Ja od siebie polecam strony Mgsm, Versus, tam możesz porównać sobie telefony :)
    A jeśli chodzi o wydajność to możesz wejść na stronę Benchmark, tam jest top lista szybkich telefonów, możesz na tej stronie także porównywać
    Ale pozostawiam kwestię wierności benchmarków tobie :)

Linki:
    >Benchmark > http://www.benchmark.pl/ranking/smartfony
    >mGSM > http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/xiaomi-redmi4x-vs-lg-spirit/
    > Versus > https://versus.com/pl/lg-spirit-vs-xiaomi-redmi-4x
  • #11 17646063
    ptak12
    Poziom 2  
    A sprawdzałeś Media Expert? Teraz mają fajną akcję z wydłużonym czasem odbioru zamówień. Jeśli chodzi o cenę, to zależy na co zwracasz uwagę, ale coś ciekawego już można znaleźć.
  • #12 17646211
    MoniTOX
    Poziom 27  
    Ocena: 322
    Miałem ten sam dylemat ale trochę wachałem się Xiaomi i wybrałem Galaxy J5 2016, bateria bez naciągania 2 do 3 dni i co dla mnie ważne w tej wersji wymienna. Metalowa ramka telefony, klapka plastik.
    Wyświetlacz super amoled i co ważne aktualizacje systemu do tej pory, android 7.1.1.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji na temat wyboru smartfona do 600 zł, użytkownicy polecają głównie modele marki Xiaomi, w szczególności Xiaomi Redmi 4X, ze względu na ich wydajność, dobrą specyfikację oraz długi czas pracy na baterii. Użytkownicy zwracają uwagę na różnice w wydajności między Xiaomi a LG, wskazując, że LG G3, mimo atrakcyjnej ceny, jest przestarzałym modelem o gorszych parametrach. Wspomniano również o LG Spirit i LG K10 jako alternatywach, ale z mniejszym entuzjazmem. Użytkownicy podkreślają znaczenie wymiennej baterii oraz jakości wyświetlacza, a także porównują różne procesory, wskazując na wyższe taktowanie jako korzystniejsze. Wskazówki dotyczące porównywania telefonów można znaleźć na stronach takich jak mGSM i Benchmark.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA