Witam. Jestem posiadaczem wkrętarki AEG 12V, model myślę bez znaczenia. Dołączona jest do niej ładowarka AL1214G. Już dawno temu baterie przestały trzymać jak za nowości, a kiedy jedna z nich przestała się ładować w ogóle, zmotywowało mnie to do ich regeneracji. Z tego co się zorientowałem ładowarka może ładować ogniwa takie jak Li-on, Ni-cd i Ni-mh. Każde źródło łącznie z książką serwisową informuje o tym więc nie zastanawiając się padło na regenerację na popularnych ogniwach 18650. Dodatkowo zakupiłem BMS 25A jako zabezpieczenie układu. Ogniwa polutowałem w pakiet 3s2p wszystko tak jak widać na zdjęciach, przykładając się dokładnie do lutów, mimo iż jestem w tym amatorem wszystko wyszło według mnie bardzo dobrze. I problem pojawił się podczas podłączenia ogniw do ładowarki, pierwsze zdziwnienie - ładowarka wykrywa pakiet - czerwona dioda miga ale nie ładuje. Zorientowałem się że ładowarka ma 4 piny (2 to plus i minus a 2 kolejne to termistor). Tak więc z racji że ładowarka ładuje drugą baterie Ni-cd stwierdziłem że może termisor jest uszkodzony i postanowiłem go przelutować z drugiej baterii. Nic to nie dało, ale kiedy go przylutowałem z powrotem do baterii NI-CD, kolejne zdziwnienie ładowarka nie ładuję tak samo już i tej baterii.. No i jestem w kropce Panowie, nie wiem co z tym tematem zrobić. Nie ukrywam że z racji iż ładowarka ładować ma też Li-on, także drugą baterie zrobie na li-on jednak wydaje mi się że coś robię źle, albo czegoś mi jeszcze brakuje. Powiedzcie mi proszę co muszę zrobić aby ta ładowarka zaczeła ładować te pakiety. Dodam iż sporo wcześniej już polutowałem sobie stare ogniwa z laptopa bez BMS-u i mimo iż były już zużyte całkowicie ładowarka podjeła wtedy próbę ich ładowania. Teraz na dobrych ogniwach, z BMS-em czy bez BMS-u nie ładuje. Ani nie ładuje już drugiej bateri na NI-cd po podmianie termisora. Poniżej dołączam zdjęcia jak wszystko polutowałem i inne. Z góry dziekuję za pomoc.