Problem występuje od czasu złożenia komputera ze starych i nowych części.
Nowe części:
- Ryzen 5 1600
- MSI B350 Tomahawk
- Patriot Viper 2x4Gb 3000mhz DDR4
- GTX 1050 2gb Gaming X
Stare części:
- Zasilacz NeoTec Magnus 600w
- dysk HDD Seagate ST1000DM003
- SSD Kingston 60gb
Win 10Pro 64bit
Problem wygląda tak:
W większosci sprawdzanych przeze mnie gier chwile po rozpoczęciu rozgrywki obraz się ścina i w zależności od gry, albo obraz zostaje i słychać sam dźwięk, albo całkiem wywala do pulpitu. Głównie wyskakuje komunikat typu: "błąd karty graficznej" czy "problem ze sterownikami"
Wszystkie sterowniki są aktualne
Do tego często gdy odpalę przeglądarkę co chwilę okno robi się całkiem czarne i przycina kursor. Ten sam problem (z przeglądarką) miałem na poprzedniej grafice (radeon r7 265) ( gtx 1050 kupiłem jakiś czas po złożeniu z Ryzenem) ale to pod koniec jej żywota.
Z gier w których problem nie występuje to: CSGO, ETS2, LOL, The Forest
A wywala: WOT, Gta V, Wiedźmin 3, Fortnite, BeamNG, CMS 18...
Nie wiem co jest przyczyną. Czyściłem już dyski do zera i stawiałem cały system od nowa.. dalej to samo.
Taki komputer dla gracza jest jak kula u nogi i czasem mam chęć wyrzucić go przez okno
Z góry dzięki za każdą pomoc
Nowe części:
- Ryzen 5 1600
- MSI B350 Tomahawk
- Patriot Viper 2x4Gb 3000mhz DDR4
- GTX 1050 2gb Gaming X
Stare części:
- Zasilacz NeoTec Magnus 600w
- dysk HDD Seagate ST1000DM003
- SSD Kingston 60gb
Win 10Pro 64bit
Problem wygląda tak:
W większosci sprawdzanych przeze mnie gier chwile po rozpoczęciu rozgrywki obraz się ścina i w zależności od gry, albo obraz zostaje i słychać sam dźwięk, albo całkiem wywala do pulpitu. Głównie wyskakuje komunikat typu: "błąd karty graficznej" czy "problem ze sterownikami"
Wszystkie sterowniki są aktualne
Do tego często gdy odpalę przeglądarkę co chwilę okno robi się całkiem czarne i przycina kursor. Ten sam problem (z przeglądarką) miałem na poprzedniej grafice (radeon r7 265) ( gtx 1050 kupiłem jakiś czas po złożeniu z Ryzenem) ale to pod koniec jej żywota.
Z gier w których problem nie występuje to: CSGO, ETS2, LOL, The Forest
A wywala: WOT, Gta V, Wiedźmin 3, Fortnite, BeamNG, CMS 18...
Nie wiem co jest przyczyną. Czyściłem już dyski do zera i stawiałem cały system od nowa.. dalej to samo.
Taki komputer dla gracza jest jak kula u nogi i czasem mam chęć wyrzucić go przez okno
Z góry dzięki za każdą pomoc