Witam. Mam problem z laptopem Compaq cq60-100ea po wymianie procesora z Sempron SI40 na Turion X2 Ultra ZM-84. Laptop uruchamia się normalnie lecz po paru minutach zaczyna migotać ekran do momentu aż się zawiesi całkowicie. Temperatury mieszczą sie w normie po wymianie pasty na cpu i termopadu na gpu. Migotanie ustaje w momencie przestawienia planu zasilania na oszczędzanie energii, kiedy taktowanie procesora jest w granicach 0,8ghz. Przy 100% obciażeniu pojawiają się spowrotem i laptop się zawiesza. Zasilacz na wyjściu podaje prawidłowe napięcie.
Ten problem nie występuje na poprzednim procesorze. Próbowałem reinstalować sterowniki lecz nic to nie dało. Odrazu wykluczam taśme matrycy, gdyż po podłaczeniu do drugiego monitora migotanie tez występuje. Później przy każdym następnym uruchomieniu migotanie występuje.
youtu.be/gwalKuDHChI
Ten problem nie występuje na poprzednim procesorze. Próbowałem reinstalować sterowniki lecz nic to nie dało. Odrazu wykluczam taśme matrycy, gdyż po podłaczeniu do drugiego monitora migotanie tez występuje. Później przy każdym następnym uruchomieniu migotanie występuje.
youtu.be/gwalKuDHChI