Witam Serdecznie
Niewiem czy to dobry dział na moje pytanie lecz postaram się je zadać.
Wpadło mi w ręce takie PCB jak na zdjęciach poniżej, nic w necie apropo tego pcb nie znalazłem, pytanie jest takie, a w zasadzie kilka.
Czy warto to odpalać czy będzie to miało jakąś sensowną jakość dźwięku?.
Czy można ewentualnie coś poprawić?
O mocy 200W raczej nie myślę przy 24V i wcale tyle mi nie potrzeba.
Mam transformator toroidalny 2x26V 160W czy mogę go użyć, ponieważ po wyprostowaniu będzie około +- 36V ? a z noty katalogowej 2sc3280 wyczytałem że wytrzymują 160V? o ile dobrze zrozumiałem.
Zadaję te pytania ponieważ do tej pory nie budowałem nic poza TDA, LM itp... ,i nie mam doświadczenia ze wzmacniaczami tego typu.
Bardzo proszę o pomoc i Pozdrawiam serdecznie
![[200W Stereo Power Amplifier] Czy warto uruchamiać PCB wzmacniacza? Użycie transformatora 2x26V 160W [200W Stereo Power Amplifier] Czy warto uruchamiać PCB wzmacniacza? Użycie transformatora 2x26V 160W](https://obrazki.elektroda.pl/5115395000_1528495842_thumb.jpeg)
Niewiem czy to dobry dział na moje pytanie lecz postaram się je zadać.
Wpadło mi w ręce takie PCB jak na zdjęciach poniżej, nic w necie apropo tego pcb nie znalazłem, pytanie jest takie, a w zasadzie kilka.
Czy warto to odpalać czy będzie to miało jakąś sensowną jakość dźwięku?.
Czy można ewentualnie coś poprawić?
O mocy 200W raczej nie myślę przy 24V i wcale tyle mi nie potrzeba.
Mam transformator toroidalny 2x26V 160W czy mogę go użyć, ponieważ po wyprostowaniu będzie około +- 36V ? a z noty katalogowej 2sc3280 wyczytałem że wytrzymują 160V? o ile dobrze zrozumiałem.
Zadaję te pytania ponieważ do tej pory nie budowałem nic poza TDA, LM itp... ,i nie mam doświadczenia ze wzmacniaczami tego typu.
Bardzo proszę o pomoc i Pozdrawiam serdecznie