Mam problem ponieważ posiadam od orange światłowód 300 Mbps , kiedy robiłem testy w swoim laptopie zawsze miałem maxymalnie 99Mbps , ponieważ bylem pewny ze karta sieciowa ma tylko zakres do 100Mbps , przeczytałem jednak poradnik orange , tu wspomne ze mam system windows 7 na ich stronie http://www.orange.pl/kartalan i według instrukcji okazało sie ze moja karta ma jednak opcje 1.0 Gbps.
to screen mojej karty
ustawienie domyślne zawsze działa auto negotiation i ono blokuje jednak do 100Mbps,
a jezeli przełącze na opcje 1.0 Gbps i zastosuje , całkowicie wyłącza się połączenie sieciowe.
Sprawdzilem tez gdy wybiorę z listy inny np 100Mbps to jest ok i połączenie dziala tak jak na opcji auto.
Nie mam wiele pojęcia na ten temat może to jest bardzo proste do zrobienia abym miał maxymalną prędkość 300Mbps
(oczywiście np. na konsoli ps4 sprawdziłem i orange daje mi światłowodem rzeczywiście 300Mbps)
Z góry dzięki za każda podpowiedź pzdr Łukasz
to screen mojej karty
ustawienie domyślne zawsze działa auto negotiation i ono blokuje jednak do 100Mbps,
a jezeli przełącze na opcje 1.0 Gbps i zastosuje , całkowicie wyłącza się połączenie sieciowe.
Sprawdzilem tez gdy wybiorę z listy inny np 100Mbps to jest ok i połączenie dziala tak jak na opcji auto.
Nie mam wiele pojęcia na ten temat może to jest bardzo proste do zrobienia abym miał maxymalną prędkość 300Mbps
(oczywiście np. na konsoli ps4 sprawdziłem i orange daje mi światłowodem rzeczywiście 300Mbps)
Z góry dzięki za każda podpowiedź pzdr Łukasz