logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG43UJ620V - jak podłączyć słuchawki? (brak wejścia słuchawowego)

Seba7225 23 Wrz 2018 20:02 1194 4
REKLAMA
  • #1 17456866
    Seba7225
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Witam,
    posiadam telewizor LG43UJ620V i chciałem podłączyć do niego słuchawki, lecz niestety nie posiada on wejścia słuchawkowego typu Jack.
    Czy zna ktoś w 100% sprawdzoną metodę na podłączenie słuchawek do takiego telewizora bez wejścia słuchawkowego, aby to działało?
  • REKLAMA
  • #2 17456906
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15525
    Słuchawki Bluetooth, konwerter Toslink(optical)-RCA.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 17456954
    Seba7225
    Poziom 9  
    Z tego co wyczytałem w sieci, to że ten TV może łączyć się z urządzeniami Bluetooth, ale ponoć tylko dedykowanymi (czyt. soundbarami) i słuchawek nie wykryje, choć spróbować nie zaszkodzi, więc jutro będę musiał iść do sklepu jakieś kupić i to sprawdzić (choć urządzeń BT typu telefon nawet nie wykrył, a w drugą stronę już tak)

A z tą przejściówką to masz na myśli przejściówkę Toslink-RCA, a do tego jeszcze RCA-Jack?
  • REKLAMA
  • #4 17456981
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15525
    Spójrz do instrukcji - jakie typu urządzeń są obsługiwane.
    Seba7225 napisał:
    masz na myśli przejściówkę Toslink-RCA, a do tego jeszcze RCA-Jack?

KONWERTER a nie przejściówkę, tak - ale do tego jeszcze zapewne będzie wymagany wzmacniacz słuchawkowy.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 17458087
    Seba7225
    Poziom 9  
    sosarek napisał:
    Spójrz do instrukcji - jakie typu urządzeń są obsługiwane.
    Seba7225 napisał:
    masz na myśli przejściówkę Toslink-RCA, a do tego jeszcze RCA-Jack?

KONWERTER a nie przejściówkę, tak - ale do tego jeszcze zapewne będzie wymagany wzmacniacz słuchawkowy.

No właśnie instrukcja jest strasznie uboga, skupia się głównie na opisaniu funkcji przycisków pilota. Nie znalazłem tam nic o tym jakie urządzenia są kompatybilne, choć może po powrocie z pracy sprawdzę jeszcze raz. No i kupię te słuchawki, oby to rozwiązało problem, bo jak nie, to będę musiał sie bawić w przejściówki albo kupić jakiś wzmacniacz z wejściem optycznym i wyjściem słuchawkowym + słuchawki z regulacją głośności na kablu.
REKLAMA