Komputer w chwili obecnej to między innymi:
Procek E8400
Mobo Gigabyte EP35-DS3
Ram 8GB DDR2 800Mhz ( 4x2GB )
Grafika Geforce GT620 1GB
HDD 2x500GB SATA
SSD 120GB Goodram IRDM
Zasilacz Chieftec GPS-400AA-101A
W drodze jest Xeon E5450.
Chciałbym kupić jakąś mocniejszą ale niedrogą grafikę ( używaną ).
Co warto kupić do tego komputera by komfort grania sporo wzrósł?
Nie chcę ładować dużych pieniędzy bo za rok/dwa będę składał jakiegoś nowszego blaszaka ale do tego czasu chcę wzmocnić obecnego na tyle ile się da.
Czy warto kupić w okolicy 200zł jakiegoś GTX660? A może Radeon HD7850?
A może coś zupełnie innego , tańszego?
Ważne dla mnie aby komputer pozostał cichy. Często siedzę przy nim w nocy kiedy dzieciaczki śpią obok.
Mnie komputer służy głównie do oglądania filmów i buszowania po sieci oraz okazjonalnie do obróbki jakiegoś prywatnego video z wakacji itp.
Z kolei córcia namiętnie gra w Minecrafta...a gdyby komp podołał to chętnie zagrała by w nowego Tomb Ridera... ale czy to realne?
Procek E8400
Mobo Gigabyte EP35-DS3
Ram 8GB DDR2 800Mhz ( 4x2GB )
Grafika Geforce GT620 1GB
HDD 2x500GB SATA
SSD 120GB Goodram IRDM
Zasilacz Chieftec GPS-400AA-101A
W drodze jest Xeon E5450.
Chciałbym kupić jakąś mocniejszą ale niedrogą grafikę ( używaną ).
Co warto kupić do tego komputera by komfort grania sporo wzrósł?
Nie chcę ładować dużych pieniędzy bo za rok/dwa będę składał jakiegoś nowszego blaszaka ale do tego czasu chcę wzmocnić obecnego na tyle ile się da.
Czy warto kupić w okolicy 200zł jakiegoś GTX660? A może Radeon HD7850?
A może coś zupełnie innego , tańszego?
Ważne dla mnie aby komputer pozostał cichy. Często siedzę przy nim w nocy kiedy dzieciaczki śpią obok.
Mnie komputer służy głównie do oglądania filmów i buszowania po sieci oraz okazjonalnie do obróbki jakiegoś prywatnego video z wakacji itp.
Z kolei córcia namiętnie gra w Minecrafta...a gdyby komp podołał to chętnie zagrała by w nowego Tomb Ridera... ale czy to realne?