No bo trzeba chwilę poczekać. Na dole pokazuje Ci się informacja o postępie tworzenia zrzutu. Jeżeli zrestartujesz natychmiast komputer to nie ma szans. Ja uważam że szkoda czasu i warto zacząć od najbardziej oczywistego, czyli pożyczyć od kogoś kostkę 1 czy 2GB, wyjąc swoje, włożyć pożyczoną i wtedy zobaczyć jak się zachowuje, ew. dać pamięc do serwisu żeby podlączyli do komputera jakiegoś i spr. czy się krzaczy czy nie, ale tutaj byłoby warto zrobić test programem prime np. ustawionym na obciążenie pamięci, bo w większości "serwisanci" za świętą wyrocznię uważają memtest, który niestety daje czasami d*py. Już na elektrodzie był jeden taki przypadek, że użytkownik miał problem z bosdem i wszyscy chórem mówili sprawdź memtestem. Ja od razu doradziłem podmianę pamięci, ale po co. Wszyscy stwierdzili że test memtestem wystarczy. Memtest wypadł pozytywnie, temat rozrósł się na kilka stron, specom brakło pomysłów a komputer jak był niesprawny tak niesprawny pozostał. Ja jeszcze raz napisałem uzytkownikowi żeby wymienił na inne te pamięci no i wyszło na moje, bo wlaściciel podmienił zgodnie z sugestią pamięć i komputer o dziwo od ręki doznał cudownego ozdrowienia. Sam osobiście miałem 2 takie scenariusze gdzie memtest się pomylił i tak zamiast parę minut, naprawa zajęła kilka godzin na zbędnym sprawdzaniu dobrych części. U Ciebie niestety jest dużo gorzej, ponieważ ten błąd co masz niestety może być spowodowany usterką programową, jak i również sprzętową, więc to tak trochę jak szukanie igły w stogu siana. Potwórzę po raz drugi, lub trzeci nawet, że moje zdanie jest takie, iż prawdopodobnie może to być uszkodzenie sprzętowe, a dokładnie rzecz ujmując RAM, biorąc pod uwagę, że komputer był sprawny do momentu spalenia zasilacza i po wymianie zasilacza zaczął się psuć. Skoro się zaczął psuć nagle po awarii zasilacza, w tym momencie uważam że cudów nie ma, więc należy domniemywać i padło coś jeszcze, czyli mogła uszkodzić się pamięć. Istnieje ponadto jeszcze możliwość, że ma miejsce usterka, która wywiera wpływ na nieprawidłową pracę pamięci, czyli napuchnięte kondensatory na płycie głównej. Jak wspominałem w cuda nie wierzę i nie wierzę po wykluczeniu pozostałych możliwości że nagłym dziwnym zbiegiem okoliczności jak spalił Ci się zasilacz to np. wykrzaczył się np. sterownik w Windowsie i z jego winy system funkcjonuje nieprawidłowo.