Witam
Chciałem wam przedstawić moją konstrukcję. Jest to skrzynia basowa
Skrzynie basowa zbudowałem bo brakowało mi basu w ałcie.
Kupiłem ten głośnik za atrakcja cenę ale nie wiem jakie ma parametry wiem tylko że pasuje do skrzyni 42litry, ma 500W/250Wrms 4ohmy.
Napęd
Jednostka sterująca to radio Clarion na kasety gdzie do radyjka jest podłączona zmieniarka CD na 6 płyt (Clarion), wzmacniacz Kenwooda 150W mostek, 4 głośniki Pionieera 80W (wzmacniacz napędza tylko skrzynie basową)
Budowa:
Skrzynia jest zrobiona z płyty wiórowej 19mm sklejona i skręcona. Wylot BasReflex o średnicy 10cm i długości 15cm. Głośnik Splash 30cm. Skrzynia ma 40litrów i tył skrzyni jest ścięty pod skosem. W środku jest tylko wytłumiona tylnia ścięta ścianka specjalna pianką piramidkową
. Cała skrzynia jak widać jest obita czarnym kocykiem.
Odsłuch:
Jak już napisałem że głośnik kupywałem w ciemno bo nie znam parametrów jego
ale jak już skoczyłem przyszedł czas na uruchomienie go
i tu moje ogromnie zdziwienie!!!
głośnik gra suuuper!!! Bass jak dla mnie jest soczysty
ale robi nie złe trzęsienie ziemi.
Jak mi się uda to zamieszczę próbkę odsłuchu.
Cennik:
Głośnik – Używany kupiony w Niemczech 50zł
BasReflex - 5zł
Złącze – 5zł
Dywanik – 20zł/2m Kwadrat
Resztę miałem i jak widać 80zł mam skrzynie basową
z której jestem bardzo zadowolony!!!
Fotki:
Ps. Sory za jakość zdięć.
Pozdrawiam
Chciałem wam przedstawić moją konstrukcję. Jest to skrzynia basowa
Skrzynie basowa zbudowałem bo brakowało mi basu w ałcie.
Kupiłem ten głośnik za atrakcja cenę ale nie wiem jakie ma parametry wiem tylko że pasuje do skrzyni 42litry, ma 500W/250Wrms 4ohmy.
Napęd
Jednostka sterująca to radio Clarion na kasety gdzie do radyjka jest podłączona zmieniarka CD na 6 płyt (Clarion), wzmacniacz Kenwooda 150W mostek, 4 głośniki Pionieera 80W (wzmacniacz napędza tylko skrzynie basową)
Budowa:
Skrzynia jest zrobiona z płyty wiórowej 19mm sklejona i skręcona. Wylot BasReflex o średnicy 10cm i długości 15cm. Głośnik Splash 30cm. Skrzynia ma 40litrów i tył skrzyni jest ścięty pod skosem. W środku jest tylko wytłumiona tylnia ścięta ścianka specjalna pianką piramidkową
Odsłuch:
Jak już napisałem że głośnik kupywałem w ciemno bo nie znam parametrów jego
Jak mi się uda to zamieszczę próbkę odsłuchu.
Cennik:
Głośnik – Używany kupiony w Niemczech 50zł
BasReflex - 5zł
Złącze – 5zł
Dywanik – 20zł/2m Kwadrat
Resztę miałem i jak widać 80zł mam skrzynie basową
Fotki:
Ps. Sory za jakość zdięć.
Pozdrawiam
Fajne? Ranking DIY