Witam... Mam taki sobie problem, może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Mam samochodzik jak w temacie który robi coś takiego, że w czasie pracy na paliwie zapala mi kontrolkę awarii wtrysku. Na LPG chodzi bez zarzutu, chociaż czasem przy rozpędzaniu po przejściu na wyższy bieg zdarza mu się szarpnąć, jakby się przyduszał. Podjechałem do gazowników którzy mi montowali instalację, bo problem z kontrolką zaczął się po instalacji gazu, podpięli mi kompa i sprawdzili parametry, okazało się że przy pracy na gazie napięcie na sondzie jako tako się zmienia, chociaż i tak według nich za wolno i wogóle jakoś anemicznie, zaś na paliwie sonda pokazywała na sztywno prawie 0,88 V, napięcie spadało tylko przy zchodzeniu z wysokich obrotów, po dojściu do jałowego wracało na wartość powyżej. Sterownik mam BINGO-M, parownik Blue Star, reszty nawet nie bardzo wiem gdzie patrzeć
. Instalację zakładałem jakieś 8 tys km temu, do tej pory bylem u nich parę razy i nic mi nie mówili że coś jest nie tak z sondą, zresztą sam widziałem, wskaźnik latał dużo szybciej. Chciałbym się dowiedzieć czy to oznacza na 100% pad sondy i jak ewentualnie domowymi sposobami mogę ją sprawdzić... Zawsze wydawało mi się że sonda może działać albo nie, bez wartości przejściowych, dlatego chcę się upewnić. Będę wdzięczny za sugestie...