Witam. Od kilku lat jestem użytkownikiem SATELA CA-10 (bardzo stara centralka), do tego mam podłączoną linie tel (ziemną). Myśle o rozbudowie/zmianie centrali. Interesuje mnie wyłącznie SATEL - chciałbym mieć możliwość np. uzbrajania i rozbrajania systemu alarmowego z poziomu telefonu (aplikacji) tzn. włączanie/wyłączanie alarmu z aplikacji, historia zdarzeń etc. Co jednak ważne - nie chciałbym mieć żadnej karty GSM i robić tego z poziomu wysyłania smsami komend do uzbrajania systemu, a zarządzania z poziomu aplikacji.
Pytanie:
- jaka i czy jest do tego centrala która w tym pomoże? Czy Integra 64 to oferuje + aplikacja Integra control?
- pytam oczywiście o samą centralkę, nie potrzebuje zmieniać np klawiatury (o ile to możliwe). Mam INT-KLCDS-GR i moim zdaniem dobrze ona obsługuje system.
Polecano mi doinstalowania pilota do CA-10 i włączania/wyłączania alarmu zdalnie, ale wolałbym jednak aplikacje. Alarm prosty - w zasadzie jest jedna strefa tylko alarmu - mam 9 czujek (potrzebuje ma 10 wyjść) bez żadnych dodatkowych urządzeń - mam już pociągnięte kable - (12 żył) wiec nie chce nowych kabli montować w ścianach. Można prosić o Wasz komentarz?
- co musiałbym zakupić (jaka centralę)
- czy można sterować z linii tel (mam livebox) czy tylko z modułu GSM?
- być może nie trzeba wymieniać całej centrali a dokupić coś do CA10?
Pytanie:
- jaka i czy jest do tego centrala która w tym pomoże? Czy Integra 64 to oferuje + aplikacja Integra control?
- pytam oczywiście o samą centralkę, nie potrzebuje zmieniać np klawiatury (o ile to możliwe). Mam INT-KLCDS-GR i moim zdaniem dobrze ona obsługuje system.
Polecano mi doinstalowania pilota do CA-10 i włączania/wyłączania alarmu zdalnie, ale wolałbym jednak aplikacje. Alarm prosty - w zasadzie jest jedna strefa tylko alarmu - mam 9 czujek (potrzebuje ma 10 wyjść) bez żadnych dodatkowych urządzeń - mam już pociągnięte kable - (12 żył) wiec nie chce nowych kabli montować w ścianach. Można prosić o Wasz komentarz?
- co musiałbym zakupić (jaka centralę)
- czy można sterować z linii tel (mam livebox) czy tylko z modułu GSM?
- być może nie trzeba wymieniać całej centrali a dokupić coś do CA10?