logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potencjometr Creative i-trigue 3220 Sprężynka wyskoczyła z potencjometru

NoEscape 29 Gru 2018 14:19 696 3
REKLAMA
  • #1 17660194
    NoEscape
    Poziom 2  
    Witam serdecznie nie wiem czy w dobrym dziale daje tej post jeśli nie to z góry przepraszam jestem tu 1 raz :/ Czy mogli byście mi pomóc mam problem z Potencjometr-em w głośnikach Creative i-trigue 3220 a dokładnie z pokrętłem który włącza i wyłącza głośniki charakterystycznym [klik] z tyłu tego potencjometru jest sprężynka która mi wypadła po tym jak pilot spadł z komody i teraz nie chce się włączyć nie ma tego charakterystycznego [klik] posiadam tą sprężynkę ale nie wiem jak mam ja umieścić. Potencjometr wcześniej działał bez zarzutów i nie było z nim problemów przeszukałem internet w poszukiwaniu opisu pilota lub chociaż rysunku technicznego ,zdjęć pilota ale nic nie znalazłem Jestem w 100% pewny ze pilot działa tylko ta Prężynka wyskoczyła i nie chce się włączyć. Prosił bym o pomoc Jeśli ktoś wie jak ja włożyć i mógłby mi pomóc z góry dziękuje
    Załączniki:
    • Potencjometr Creative i-trigue 3220 Sprężynka wyskoczyła z potencjometru pawel1.png (560.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Potencjometr Creative i-trigue 3220 Sprężynka wyskoczyła z potencjometru pawel.png (480.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17660373
    398216 Usunięty
    Poziom 43  
    Ocena: 9435
    Zdjęcia mało pomocne, bo mało co na nich widać. Poza tym - masz ten potencjometr przed nosem więc łatwiej by było samemu pokombinować. Sprężynka z tego co pamiętam powinna powodować "zaskok/przeskok" przy skręceniu potencjometru na minimum jednocześnie rozwierając styki wyłącznika. Powinien tam być jakiś bolec który ślizga się po niej (nie wiem jak to opisać - miałem podobny przypadek dość dawno i nie pamiętam dokładnie jak jest to zrealizowane, ale raczej prosto)
  • REKLAMA
  • #4 17660809
    NoEscape
    Poziom 2  
    Dziękuje jeszcze raz za pomoc zdjęcia pomogły już wiem jak to zrobić jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc :)
REKLAMA