Jayos napisał: eraz aby sprawdzić czy to działa należy wlączyć urządzenie w trybie TEST, poczekać aż znajdzie sieć i pojawi sie nazwa operatora a nastepnie przycisnać przycisk SHOT w celu manualnego zrobienia zdjecia. Jeżeli po przycisnieciu SHOT na ekranie pojawia sie obraz z kamery to dobry znak, jezeli natomiast zamiast obrazu wyskakuje napis DENVER to cos jest nie tak i zdjecie nie jest zrobione.
Jezeli zdjecie jest zrobione co mozna sprawdzic na ekranie poprzez nacisniecie przycisku Play to po kilku minutach jezeli ustawienia APN sa prawidlowe powinien do nas dotrzec MMS.
To jest szybkie sprawdzenie czy wysylanie MMS działa czy nie.
Jezeli dziala mozna wlaczyc na tryb ON tak jak jest w instrukcji czyli najpierw wlaczamy na tryb TEST czekamy az sie pojawi siec i przelaczamy na ON.
W moim wypadku fotopułapka nie wysyla MMSow kiedy
Więc tak. Instrukcja od sprzedawcy to jakaś farsa. W instrukcji jest rzeczywiście jeden papierek w języku polskim. Ale są też 2 książeczki i tutaj brak języka pol. Korzystałem z waszych instrukcji, bo tamta nie przyniosła rezultatów.
Zrobiłem to co napisaliście:
1. Kupno startera: sieć PLUS.
2. Rejestracja Karty Sim
3. Aktywacja Karty Sim
4. Aktywacja Rok ważności konta
5. Aktywacja taryfy darmowe mms i sms
6. Włożenie płyty do Pc
9. Zainstalowanie oprogramowania i wybranie parametrów zgodnych z informacjami które mi podaliście (teraz zobaczyłęm na sceeenshocie ze pojawiły sie jakies 00 przy mailu to dziwne... (na końcu).
SMTP nie zostało właczone. MMS są włączone
10. Włożyłem baterię, potem karte SD i kartę sim.
11. Włączyłem urządzenie na TEST
12. Pokazał mi się obraz i sieć komórkowa plus. (mam plush ale to jest to samo)
13. Po ok.2 min otrzymałem zdjęcię potem po kolejnych paru min otrzymałem kolejne zdjecie MMS
14. Przełączyłem na tryb ON (rozumiem, że ekran wtedy się wyłącza i nic nie widać

---> Jak zamykam klapkę to widzę, że kamera miga czerwonym światłem, potem się to wyłącza.
15. Czekałem ok. 10 minut i nic.
16. Wszedłem w opcje, okazuje się, że nagrał się film i zrobiło zdjęcie, ale nie zostało jak widac wysłane
Co mam zrobić. Kupiłem tę kamerę tylko z uwagi na mms.
Czy to kwestia ustawień, że zrobiła tylko jedno zdjęcie i film. A potem już przestała robić?? Co ile ona robi te filmy i zdjęcia.
Gdzie mam wpisać w ustawieniach, żeby robila np. zdjęcia co 15 sekund albo 2 minuty. Da się to ustawić?
Czułem, że tak może być, ale musiałem się oczywiście przekonać. Nosz kur***a mać.
Instrukcja jest nieaktualna... nawet wyglad systemu jest inny w kamerce niż w "instrukcji"
Zauważyłem, że przez 15 min sprawdzania na Test zeżarła mi aż 1/4 bateri... to jest dopiero ciekawe.
Po 15 minutach kamerka wydała z siebie dźwięk jakby robiła zdjęcie. Wcześniej było to słychać również ale po paru sekundach od przejśćia w pozycję "ON"
Po kolejnej minucie w trybie ON znowu hałas i znowu zdjęcie. Później wziąłem kamerkę i przeszedłem do trybu TEST.
Nie mogę dodać obrazków, więc daję poniżej.
zapodaj.net/c19c756d2885c.png.html
zapodaj.net/beefa68cb7ac6.png.html
O co chodzi z Interwał? 1 s 5s 10 s??
O co chodzi z multi? ....
PRZEŁOM?!!
Otworzyłem kamerkę i jej opcje. Właśnie w tym momencie i okazało się, że SMTP jest wyłączone i MMS też. Włączyłem więc to i zmieniłem jeszczcze jeden z adresów skrzynki pocztowej, ponieważ na końcu pojawiły się "00". Usunąłem je i zostawiłem.
Niestety ale to nie był przełom. Ten syf dalej nie przesyła zdjęć.
Siedzę już nad tym ponad godzinę i ciągle nic.
Teraz po wejśćiu w TEst i naciśnięciu SHOT kamerka uruchamia się ponownie... no świetnie!
Jak dodać Loginy? to też możecie napisać, bo nie ogarniam za bardzo
Przywróciłem do ustawień domyślinych w kamerce i dalej nic. Biorę Shot i jest sygnał, że zdjęcie zrobione ale ekran gaśnie i obraz ładuje się od nowa z logiem firmy..
Edit:
Dodałem Logi