Witam, wiem, że temat był przerabiane już wielokrotnie ale mimo przeszukiwań w sieci, czytaniu instrukcji itp. nie mogę opanować tematu i uzyskać dźwięku dolby atmos z mojego zestawu. Być może ktoś z Was ma identyczny zestaw lub po prostu zechce razem ze mną zgłębić ten problem. Mój zestaw to: konsola X-box one X, soundbar HW-K950 oraz tv Samsung KS-8000. Jak chodzi o przewody robiłem juz różne eksperymenty a obecnie mam połączone wszystko przez HDMI. Tzn konsolę X-box do hdmi 2. ( do hdmi 1 wpisy jest tuner tv) natomiast soundbar z tv poprzez hdmi ARC po obu stronach. Dzięki takim połączeniem wszystko działa dość poprawnie. Pilot od tv włącza i wyłącza soundbar. Obraz żyleta z wszystkich źródeł w tym również z konsoli (HDR+). Ktoś mi dzisiaj radził bym soundbar z konsolą połączył dodatkowo optyki ale jeszcze tego nie sprawdzałem. Jednak z tego co wyczytałem chyba z instrukcji soundbara to atmos idzie tylko po hdmi ?
Aha dodam jeszcze ze źródłem atmos ma być Netflix. Rozumiem, że ten kanał ma być odpalonych z konsoli a nie tv. Próbowałem i tak i tak. Proszę pomóżcie
Aha dodam jeszcze ze źródłem atmos ma być Netflix. Rozumiem, że ten kanał ma być odpalonych z konsoli a nie tv. Próbowałem i tak i tak. Proszę pomóżcie