logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Atak nożem wyborcy na prezydenta Gdańska. Wasze opinie.

zybex 14 Sty 2019 13:29 3429 81
REKLAMA
  • #1 17700085
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2932
    Jaki z niego wyborca? Jak dla mnie to pospolity bandyta, który nigdy nie pracował. Żył z napadów, bo tak było mu najłatwiej. Typowy pasożyt w społeczeństwie. Widać, że podczas kilkuletniego pobytu w zakładzie karnym, nie został zresocjalizowany.
    enaszyle napisał:

Nożownik tłumaczył się ,że polityk zniszczył mu życie.

To on sam sobie zniszczył życie. Gdyby każdy mógł w ten sposób wyładowywać swoje niezadowolenie, to doszłoby do zagłady społeczeństwa.
  • REKLAMA
  • #2 17700094
    enaszyle
    Poziom 6  
    Gość wykrzywikał do mikrofonu.
    "Halo! Halo! Nazywam się Stefan, siedziałem niewinny w więzieniu, siedziałem niewinny w więzieniu. Platforma Obywatelska mnie torturowała"/

• REKLAMA
  • #3 17700098
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Kolejny bandyta, który siedział za niewinność. Z tego co wykrzykiwał, padło m.in.: zabiłem Adamowicza.
  • #4 17700099
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 17700107
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    BC109B napisał:
    Co tam między tymi panami było, to nie wiemy i trudno to oceniać z daleka.

Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla takiego bestialstwa.
    Znacie przeszłość napastnika? Poczytajcie sobie czym się zajmował, a nie doszukujcie się winny w ofierze, która walczy w szpitalu o życie.
  • #6 17700118
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2483
    zybex napisał:
    BC109B napisał:
    Co tam między tymi panami było, to nie wiemy i trudno to oceniać z daleka.

Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla takiego bestialstwa.
    Znacie przeszłość napastnika? Poczytajcie sobie czym się zajmował, a nie doszukujcie się winny w ofierze, która walczy w szpitalu o życie.

To jest oficjalna wersja 🐷
    Nieusprawiedliwiam napastnika ale teraz napewno beda go oczerniac
    Ilu z was gdyby nie odpiwiedzialnosc karna cos by żrobila w zus skarbowym lub innym urzedzie?
  • #7 17700130
    beta5
    Poziom 14  
    Ocena: 37
    Trzeba powiedzieć otwarcie że nikt nie będzie bronił biednego ,dzisiaj żeby prawo broniło obywatela potrzebne są jeszcze pieniądze można mnożyć przykłady gdzie na skutek decyzji urzędników i biznesmenów ludzie trafili na bruk ,może tak w podobnym temacie kto ginie w zamachach terrorystycznych - zwykli obywatele ale nie Ci którzy do tego pośrednio doprowadzają,jakoś nie słychać żeby zginął który z polityków czy innych decydentów ,Oni podejmują decyzję cierpią niewinni ludzie .Oczywiście nie popieram tego co się zdarzyło w Gdańsku ale co ma robić zas zczuty przez system człowiek,może czas żeby politycy zaczęli myśleć o tym co robią
  • #8 17700131
    enaszyle
    Poziom 6  
    zybex napisał:
    Nie ma żadnego znaczenia jego przeszłość. Jedynie dzięki niej co zdobył to umiejętności ,które pozwoliły mu dokonać zemsty Liczy się to co nim kierowało ,a kierowała nim zemsta do tego człowieka. Niewielu przecież zdecyduje się odsiadywać dożywocie.
  • #9 17700136
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 17700137
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    karolark napisał:

Ilu z was gdyby nie odpiwiedzialnosc karna cos by żrobila w zus skarbowym lub innym urzedzie?

Raczej nikt.

Facet ewidentnie chciał wrócić do więzienia, bo zrobił to na oczach wszystkich i nawet nie uciekał. Gdyby faktycznie chciał się zemścić, to zaczaił by się gdzieś w ustronnym miejscu i zabił po cichu. Wtedy jednak nie miałby zapewnionego wiktu i opierunku i opieki medycznej.
  • #11 17700143
    enaszyle
    Poziom 6  
    Może zrobił to na oczach bo chciał się wyżalić ?
    Do unicestwienia drugiej osoby wystarczy opracować zdalnego robota:)
  • #12 17700144
    karolark
    Poziom 42  
    zybex napisał:
    karolark napisał:

Raczej nikt.

Facet ewidentnie chciał wrócić do więzienia, bo zrobił to na oczach wszystkich i nawet nie uciekał. Gdyby faktycznie chciał się zemścić, to zaczaił by się gdzieś w ustronnym miejscu i zabił po cichu. Wtedy jednak nie miałby zapewnionego wiktu i opierunku i opieki medycznej.

Co do raczej nikt to racze watpic 🐷

Niewidzial kolega ludzi zdesperowanych?
    Geatuluje zycia w b.dobrych warunkach 😍

Zmarl od ran
  • REKLAMA
  • #13 17700341
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    karolark napisał:

Geatuluje zycia w b.dobrych warunkach 😍

Pomyliłeś chyba adresata.
    karolark napisał:

Niewidzial kolega ludzi zdesperowanych?

Nie widziałem, ale słyszałem o takowych.

Nie czas i miejsce tu się na takie tematy rozwodzić. Morderca odpowie za swój czyn. Należy mieć jedynie nadzieję, że nie ucieknie z zakładu karnego.
  • #14 17700344
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15487
    Adamowicz został zabity, Owsiak zrezygnował z funkcji prezesa WOŚP...
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #15 17700378
    vodiczka
    Poziom 43  
    Ocena: 4297
    enaszyle napisał:
    Co sądzicie na temat wyborcy, który zaatakował nożem prezydenta Gdańska?
    Jakiego wyborcy? Zwykłego bandyty, któremu zdawało się, że siedział za niewinność. Coroczna nagonka na WOŚP i Owsiaka wydała zatruty owoc.

Wyrazy współczucia dla rodziny i przyjaciół Prezydenta.
  • #16 17700388
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Napastnik pasjonował się sztukami walki, militariami. Tuż po ataku wykrzyczał ze sceny "zabiłem Adamowicza", czyli dobrze wiedział jakie rany zadał i gdzie skutecznie wbijać nóż. Z drugiej zaś strony określa się go jako człowieka z zaburzeniami psychicznymi. Czy to ma być okolicznością łagodzącą dla jego haniebnego czynu?
    Bardzo dobrze, że w naszym kraju nie ma kary śmierci. Będzie musiał odsiedzieć zasądzoną karę. Nie żal mi go.
    Mimo wszystko uważam, że ten mord ma pośrednio związek z tym co się dzieje na polskiej scenie politycznej.
  • #17 17700408
    waldek123
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Coroczna nagonka na WOŚP i Owsiaka wydała zatruty owoc. Jeżeli dobrze kojarzę a jestem tego pewny to tacy ludzie pokroju Owsiaka,Sikorskiego,mirabelki nie potrafią się pogodzić z utratą władzy i to oni są winni tego morderstwa.
  • #18 17700414
    sosarek

Poziom 43  
    waldek123 napisał:
    ludzie pokroju Owsiaka

waldek123 napisał:
    nie potrafią się pogodzić z utratą władzy

Czy Ty myślisz? Jaką on miał kiedykolwiek władzę?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #19 17700425
    waldek123
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    sosarek napisał:
    waldek123 napisał:
    ludzie pokroju Owsiaka

waldek123 napisał:
    nie potrafią się pogodzić z utratą władzy

Czy Ty myślisz? Jaką on miał kiedykolwiek władzę?

Jeżeli już cytujesz to cytuj całość a nie tylko wygodne treści
  • REKLAMA
  • #20 17700429
    sosarek

Poziom 43  
    waldek123 napisał:
    Jeżeli już cytujesz to cytuj całość a nie tylko wygodne treści

Zmieniło to w jakikolwiek sposób Twoją wypowiedź? Nie - czekam na odpowiedź na zadane pytanie.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #21 17700430
    vodiczka
    Poziom 43  
    Ocena: 4297
    zybex napisał:
    Mimo wszystko uważam, że ten mord ma pośrednio związek z tym co się dzieje na polskiej scenie politycznej.
    Oczywiście, że ma, podobnie jak zabójstwo Marka Rosiaka 19 października 2010 r. w biurze PiS w Łodzi.

Dodano po 2 [minuty]:

waldek123 napisał:
    Jeżeli dobrze kojarzę a jestem tego pewny
    Nawet śmierć człowieka nie nauczyła cię logicznego myślenia. Jestem pewien, że źle kojarzysz.
  • #22 17700454
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    waldek123 napisał:
    Jeżeli dobrze kojarzę a jestem tego pewny to tacy ludzie pokroju Owsiaka,Sikorskiego,mirabelki nie potrafią się pogodzić z utratą władzy

Kto według ciebie nie potrafił się pogodzić z utratą władzy? Zastanów się nad tym co piszesz w temacie zabójstwa dokonanego przez niezrównoważonego psychicznie (a może jednak niezwykle wyrachowanego) bandytę.
  • #23 17700461
    also
    Poziom 15  
    Ocena: 77
    Ludzie ,ale nad czym tu debatować? Gość ładował podatki na ludzi, podnosił ceny wody, ścieków, sprowadzał emigrantów ,miał postawionych masa zarzutów to komuś popuściła żyłka. Dziś zrobił to kryminalista ,a jutro mógłby to zrobić zwykły kowalski.
  • #24 17700467
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Przypomnę, że był wybrany na szósta z kolei kadencję. Wybrali go wyborcy, bo mu ufali.
  • #25 17700469
    also
    Poziom 15  
    Nie wybrali go rodowici Gdańszczanie tylko przyjezdni. Poczytaj sobie ile wywalił ten gość ludzi z kamienic bo nie było ich stań na opłatę czynszu ,którą ciągle podnosił. Nie będę już wspominał o prywatyzacjach czy zadłużaniu miastu. Na kredyt też potrafię wybudować.
  • #26 17700482
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6357
    Nie żaden wyborca, tylko pospolity obszczymur - kryminalista, sądzony za napady rabunkowe. Torturowany w więzieniu? Wolne żarty. Cieplutka cela, miękka prycza, pełny dostep do opieki medycznej - bez kolejek i płacenia za cokolwiek, trzy posiłki dziennie, "doborowe" towarzystwo. Naćpany/napity wymyślił sobie, w swoim prymitywnym móżdżku że zaistnieje - jako "polityczny" - zabił człowieka. Kara w takim przypadku powinna być tylko jedna - trwała i natychmiastowa eliminacja ze społeczeństwa. A będzie show, medialny proces i trafi na kilka lat pod celę, gdzie będzie "bossem" - bo siedzi za "czapę". Zaraz powstaną społeczne komitety obrońców więźnia politycznego czy zaczną gardłować inne organizacje "humanitarne" - wspierając "prześladowanego politycznie biedaka". W złą stronę to idzie.
  • #27 17700496
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    also napisał:
    Nie wybrali go rodowici Gdańszczanie tylko przyjezdni.

To zmień ordynację wyborczą, skoro ta ci nie pasuje. A tak przy okazji, to nie żal ci Pana Adamowicza, że tak źle o nim piszesz?
  • #28 17700512
    karolark
    Poziom 42  
    robokop napisał:
    Nie żaden wyborca, tylko pospolity obszczymur - kryminalista, sądzony za napady rabunkowe. Torturowany w więzieniu? Wolne żarty.

żeby się kolega nie zdziwił :-(
    To że mówią w TV to święte?

[quote="zybex"]To zmień ordynację wyborczą, skoro ta ci nie pasuje. A tak przy okazji, to nie żal ci Pana Adamowicza, że tak źle o nim piszesz?[/quote

Jako człowieka na pewno żal ale nie jako polityka - i tu nie chodzi o jakąkolwiek opcje
    Z natury swej polityka ściąga ............... tu można wpisać dowolny epitet a później jest już tylko gorzej.
  • #29 17700514
    also
    Poziom 15  
    zybex napisał:
    nie żal ci Pana Adamowicza, że tak źle o nim piszesz?
    Każde życie jest cenne. Ja nie piszę o nim źle. Wyrażam tylko własną opinię.
    zybex napisał:
    To zmień ordynację wyborczą, skoro ta ci nie pasuje.
    Myślę ,że nie tylko mi ,ale i większości obywateli obecna ordynacja nie pasuje. Krew mnie zalewa jak widzę obcych ludzi ,którzy wbijają do miejscowości tylko po to ,żeby przebić głosy rdzennych mieszkańców.
  • #30 17700518
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1073
    @enaszyle
    Po pierwsze debil idiota bandyta.
    Po drugie chyba nie za bardzo poczytalny.
    Po trzecie żeby było normalnie tego pokroju idioci powinni zostać co najmniej pozbawieni czynnego prawa wyborczego.
    Po trzecie gość siedział w pierdlu za napady na bank i SKOKi więc trudno mu tu przypisywać jakieś powiązania z tą czy tą czy inną partią. To jakiś życiowy nieudacznik a to na kogo napadł to w większości kwestia tego kto akurat rządził jak go do pierdla wsadzali.
    Wsadzili by go trochę wcześniej lub puźniej to by ofiary gdzieś indziej szukał. Zresztą p. Adamowicz w PO nie był już od dawna bo zawiesił członkostwo.
    -> Może zrobił to na oczach bo chciał się wyżalić ?
    No to wyżalił że jest debil.

@zybex
    No ale z drugiej strony czy taki ktoś nie staje się nienormalny "z urzędu", jak go uważać za normalnego? w Abstrakcji od ocen medycznych i ich uznania jako okoliczności łagodzące.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy brutalnego ataku nożem na prezydenta Gdańska, Pawła Adamowicza, oraz reakcji społeczności na ten czyn. Uczestnicy forum wyrażają różne opinie na temat motywów napastnika, który był wcześniej skazany za przestępstwa. Wiele osób krytykuje system polityczny i odpowiedzialność urzędników, wskazując na frustrację społeczną jako potencjalny czynnik prowadzący do przemocy. Pojawiają się również spekulacje na temat stanu psychicznego napastnika oraz jego zamiarów. Wiele komentarzy podkreśla, że nie ma usprawiedliwienia dla morderstwa, niezależnie od okoliczności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA