logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavilion - Zapomniane hasło Administratora, czarny ekran na pulpicie

Kali1246 27 Sty 2019 13:21 1041 14
REKLAMA
  • #1 17733947
    Kali1246
    Poziom 6  
    Witam, zwracam się do was o pomoc, otóż mam taki problem, posiadałem zainstalowany Windows 10 ze strony Microsoftu.Po dłuższym czasie laptop zaczął mulić i długo myśleć nawet przy prostych aplikacjach. Więc postanowiłem przywrócić ustawienia fabryczne by trochę przeczyścić dysk. Wszystko by przebiegło pewnie sprawnie, gdyby nie fakt, że zapomniałem podłączyć kabel zasilający. Pech chciał, że mi się bateria wyczerpała i lapek się nieszczęśliwie wyłączył. Po czym go włączam, a tu System mnie prosi o Hasło, oczywiście zapomniałem tego hasła bo nigdy go nie używałem. Laptop logował mi się zawsze automatycznie, bez wprowadzania hasła i się zrodził się kolejny problem. Na forach wyczytałem, że przez Wiersz Poleceń muszę zmienić hasło. Więc tak też zrobiłem poprzez ctr+alt+delete i zgodnie z instrukcją wpisałem w komendę: net user Administrator * po czym chciałem wpisać nowe hasło i się żadnej litery cyfry nie dało wpisać, więc klikałem tak parę razy Enter i mnie jakimś cudem wywaliło na pulpit gdzie mam tylko czarny ekran i widać tylko samą strzałkę od kursora. ? Chciałem jeszcze dodać że wróciło mi do Windowsa 8.1.
  • REKLAMA
  • #2 17733976
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17734088
    Kali1246
    Poziom 6  
    A które mam konkretnie dyski sformatować? Bo na dysku C/ nie mogę, bo tam oprogramowanie jest, zrobiłem tylko format w Recovery bo był błąd gdy chciałem przywrócić.
  • REKLAMA
  • #4 17734097
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17734278
    Kali1246
    Poziom 6  
    Podczas instalacji instalatora taki błąd:

• #6 17734317
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 17734373
    Kali1246
    Poziom 6  
    Błąd
    Wystąpił problem z tym żądaniem. Jeśli potrzebujesz pomocy, przejdź do strony Kontakt z nami pomocy technicznej firmy Microsoft. Podaj kod wiadomości 715-123130 i identyfikator transakcji de36f966-590b-4dce-a19f-bf870248caf1.

Taki błąd przy próbie pobrania obraza Windows 10
  • #8 17734402
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17734414
    Kali1246
    Poziom 6  
    Przy jednej jak i drugiej wersji jest błąd a pojawia się w chwili gdy wybiorę Język .
  • #10 17734437
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 17734475
    Kali1246
    Poziom 6  
    Bo mam jeszcze obraz płyty Windowsa Xp Sp3 na Pendrive ale nie wiem czy to się nada do czegoś 😏
  • #12 17734510
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #13 17735220
    Kali1246
    Poziom 6  
    Dobra już mam Windows Xp na Zbootowanym Pendrive i teraz pytanie jak mam wejść do Biosa by ustalić z czego ma odpalać dyski
  • #14 17735229
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15459
    NA ekranie startowym nie masz na dole napisu Press F... to select boot device?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #15 17735236
    Kali1246
    Poziom 6  
    Znalazłem już przy włączeniu lapka musiałem klawisz F2 nacisnąć 😊

Dodano po 4 [minuty]:

Kurcze to jest tylko hardware diagnostics UEFI a ja chcę włączyć UEFI Bios Utility czyli jednak F2 do tego tylko służy 😏

Dodano po 13 [godziny] 59 [minuty]:

Wgrałem Windowsa na zbootowanego pendrive , ustawiłem w Biosie USB hard drive na pierwsze miejsca by rozruch rozpoczynał się z Pendrive i nic się nie działo po włączeniu dalej długie ładowanie Administratora i czarny ekran. Weszlem w takie coś klawiszem F 9 przy wl laptopa : HP Pavilion - Zapomniane hasło Administratora, czarny ekran na pulpicie

Dodano po 5 [minuty]:

I komunikat że nie znaleziono Systemu by odłączyć wszystkie dyski i zrestartować .
    Czy coś zrobiłem nie tak ? Czy może spróbować wgrać innego Windowsa na pendrive ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z laptopem HP Pavilion po przywróceniu ustawień fabrycznych, gdyż zapomniał hasła administratora, co skutkowało czarnym ekranem. Po nieudanej próbie zmiany hasła przez Wiersz Poleceń, użytkownik rozważał reinstalację systemu Windows 10. W odpowiedziach zasugerowano pobranie instalatora Windows 10, utworzenie bootowalnego pendrive'a oraz sformatowanie dysków. Użytkownik napotkał błędy podczas pobierania obrazu systemu oraz problemy z uruchomieniem z pendrive'a, co prowadziło do dalszych pytań o ustawienia BIOS i proces instalacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA