logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Beko MCNA406E40ZXB po przeprowadzce wywala bezpieczniki po podłączeniu

Krystian9456 02 Lut 2019 21:55 3288 10
REKLAMA
  • #1 17750318
    Krystian9456
    Poziom 6  
    Witam.
    Mam problem miałem przeprowadzkę i lodówka została przeniesiona w rękach niecałe 30-50m. Odstała ponad 24h zanim została włączona. Dziś rano podłączyłem do prądu i lodówka chodziła wszystko działało. Po obiedzie przyszedłem do domu i były bezpieczniki wywalone. Lodówka zmroziła i schłodziła, ale teraz za każdym razem jak wkładam wtyczkę do kontaktu to od razu bezpieczniki wywala i nie mam pojęcia co to może być. Proszę o pomoc.
    Żeby do serwisu się dodzwonić to muszę czekać aż do poniedziałku, aczkolwiek może mógłbym coś wykombinować z tym problemem.

Z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 17750379
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Jesteś w stanie wykonać podstawowe pomiary?
  • #3 17750741
    Krystian9456
    Poziom 6  
    Tak, mam jak wykonać pomiary
  • REKLAMA
  • #5 17750759
    Krystian9456
    Poziom 6  
    Bezpieczniki z głównej skrzynki, ale tylko ta stronę na której jest gniazdko z lodówka.
    PS.
    Doszła mnie taka myśl ze mogłoby to być z tego powodu iż lodówka stała pusta i się zbyt mocno oblodziła (czy to może nie mieć nic wspólnego z tym)?
  • REKLAMA
  • #7 17750776
    Krystian9456
    Poziom 6  
    Lodówka Beko MCNA406E40ZXB po przeprowadzce wywala bezpieczniki po podłączeniu

Ten pod 31 wywala i nie ważne do jakiego gniazdka podepnę lodówkę, czy to będzie w kuchni czy przedpokój
  • #8 17750801
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Krystian9456 napisał:
    Tak, mam jak wykonać pomiary

Krystian9456 napisał:
    Ten pod 31 wywala

A "ten żółty pod 30" co robi? :lol:

Po takiej odpowiedzi zalecam wyłącznie poczekanie na serwis, bo widać że nie masz o tym zielonego pojęcia i jeszcze albo siebie albo kogoś innego zabijesz.
  • REKLAMA
  • #9 17750814
    Krystian9456
    Poziom 6  
    Pojęcia nie mam, nie próbuje nawet nic robić. Tylko chciałem się dowiedzieć czy jest jakaś przyczyna racjonalna tego ze nagle wywala korki.
  • #10 17751070
    wacek.wacek
    Poziom 29  
    Ocena: 282
    Przy przenoszeniu z pojemnika odmrażania poleciało na elektryke. Przebicie jest. Sprawdzić multimetrem kolki zasilajace we wtyczce a uziemienie. Powinno być dążyć do nieskończoności. Suszarka w rękę i suszyć wszystko elektryczne. Albo sprzęt z zimna wniesiony do ciepła bez 2 godzin bez włączania.
    Troche nie stylistycznie napisalem.
  • #11 17751505
    Krystian9456
    Poziom 6  
    wacek.wacek napisał:
    Przy przenoszeniu z pojemnika odmrażania poleciało na elektryke. Przebicie jest. Sprawdzić multimetrem kolki zasilajace we wtyczce a uziemienie. Powinno być dążyć do nieskończoności. Suszarka w rękę i suszyć wszystko elektryczne. Albo sprzęt z zimna wniesiony do ciepła bez 2 godzin bez włączania.
    Troche nie stylistycznie napisalem.

No lodówka jak została przeniesiona to stała kilka dni i jak wstawiłem do kuchni to tez odczekałem ponad 24h. A no woda wylała się jakaś mi podczas przenoszenia to będę próbować suszyć coś tam.
    Dzięki za podpowiedz :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z lodówką Beko MCNA406E40ZXB, która po przeprowadzce wywala bezpieczniki po podłączeniu do prądu. Lodówka działała poprawnie przez krótki czas, ale po pewnym czasie zaczęła powodować wyłączenie bezpieczników. Użytkownik podejrzewa, że problem może być związany z nadmiernym oblodzeniem, ponieważ lodówka stała pusta przez pewien czas. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym możliwość przebicia elektrycznego oraz konieczność sprawdzenia uziemienia i stanu wtyczki. Użytkownik planuje suszyć elementy elektryczne, które mogły być wilgotne podczas przenoszenia.
REKLAMA