logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Cichy pisk w detektorze Fazer 777 - co robić?

Patrykos_NS 06 Lut 2019 21:13 2025 8
  • #1 17759630
    Patrykos_NS
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam Forumowiczów

Problem dotyczy detectora fazer 777 ( omawiany typek ma ok 2-mcy od daty zakupu). Do ostatniej niedzieli działał bezproblemowo pod każdym względem. W poniedziałek wchodzę do garażu i słyszę jakiś cichy pisk........ , kilka min szukania, a to "Fazer". Pomyślałem, że to przez niskie temperatury w ostatnim czasie, a że garaż mam nie ogrzewany to zabrałem "żółtego szukacza" do domu, wyciągnąłem baterie i zostawiłem w ciepłym miejscu. Wczoraj tj. wtorek włożyłem baterię i wszystko działa. Testowałem na 220V i na bateriach, aż po ok 30 min ponownie to samo. Po raz kolejny wyciągnięte baterie na 1 dobę i dziś znowu to samo. Ktoś miał podobny przypadek?
    P.S. szukałem w necie odnośnie w/w i tylko same instrukcje albo opisy działania
    P.S.2. Paragonu "dowodu zakupu" nie posiadam. 100% został w sklepie albo wylądował w koszu...... Mój błąd
    Będę wdzięczny za info
  • #3 17761009
    Patrykos_NS
    Poziom 7  
    Tak Baterie Nowe. Efekt ten sam
  • #4 17761367
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1624
    Może wystarczy zmniejszyć czułość.
  • #5 17761383
    kkas12
    Poziom 43  
    Ocena: 4335
    Wyrzuć te badziewie.
    Dziś piszczy na wyrost a jutro cię wyroluje i "wskaże" brak napięcia gdy będzie ono obecne.
    Kup jakikolwiek bezdotykowy wskaźnik napięcia.
  • #6 17761404
    mawerix123
    Poziom 39  
    Ocena: 951
    kkas12 napisał:
    Wyrzuć te badziewie.

To samo miałem napisać, to jest chyba najgorsze dziadostwo to już zwykła neonówka jest o niebo lepsza.
    Pamiętam jak dawno temu każdy w brygadzie dostał taki "bajer", cud techniki zaawansowanej miało to to diodę itp. po tygodniu wszystkie wylądowały w koszu.
  • #7 17761818
    Patrykos_NS
    Poziom 7  
    Hehehe no i wyrzuciłem. Tak Jebł*m o ścianę, że przestał piszczeć i działa normalnie od kilku godzin...... zobaczymy jutro lub za parę dni. Dlaczego uważacie, że Fazer 777 to gówno....... ? swoje robi, a tak naprawdę nic nie jest idealne. Odnośnie standardowej probówki to też jestem tego zdania, że jest najlepsza chociaż ostatnio jak jej używałem na budowie to elektryk mi powiedział, że tego już się nie używa.... heheh zaśmiałem mu się w twarz.
    Pozdrawiam
    Problem rozwiązany
  • #8 17761887
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1704
    Patrykos_NS napisał:
    Odnośnie standardowej probówki to też jestem tego zdania, że jest najlepsza chociaż ostatnio jak jej używałem na budowie to elektryk mi powiedział, że tego już się nie używa

I elektryk miał rację, standardowa próbówka jest taka sobie. Najlepsza jest stara metoda - próbnik w postaci żarówki.
  • #9 17762037
    Patrykos_NS
    Poziom 7  
    Pomoc forumowiczów plus własne działanie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z detektorem Fazer 777, który po dwóch miesiącach użytkowania zaczął wydawać cichy pisk. Po kilku próbach, w tym wymianie baterii i testach na różnych napięciach, problem nadal występował. Forumowicze sugerowali zmniejszenie czułości urządzenia lub całkowite jego wyrzucenie, wskazując na niską jakość detektora. Po pewnym czasie użytkownik postanowił uderzyć urządzenie o ścianę, co spowodowało, że przestał piszczeć i działał normalnie. Użytkownik zauważył, że mimo krytyki, Fazer 777 spełnia swoje zadanie, a tradycyjne próbówki są również uważane za skuteczne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA