Witam
Posiadam telewizor Samsung UE55MU6172U, do którego dokupiłem głośniki komputerowe 2.1 MICROLAB FC-330. Chciałem niedużym kosztem poprawić audio w swoim domu. Bardzo się zdziwiłem, kiedy zobaczyłem, że mój telewizor nie posiada wejścia mini jack, wiec zacząłem czytać różne tematy na forum i szukać rozwiązania. Znalazłem wiele opinii, żeby zakupić taki konwerter
. Podłączyłem konwerter do zasilania, kabel optyczny do tv i RCA do subwoofera. Zmieniłem w menu tv opcje na wyjścia audio/optyczne i cisza. Na konwerterze świeci się dioda informująca o podłączonym zasilaniu a z głośników wydobywa się jedynie pulsacyjny szumiący dźwięk. Próbowałem podłączyć satelity bezpośrednio do konwertera, ale dalej nic. Zdecydowałem się zwrócić głośniki do sklepu, bo nie mam już pomysłu co może być przyczyna. Ostatnia szansa, że ktoś z Was ma jakiś pomysł.
Pozdrawiam.
Posiadam telewizor Samsung UE55MU6172U, do którego dokupiłem głośniki komputerowe 2.1 MICROLAB FC-330. Chciałem niedużym kosztem poprawić audio w swoim domu. Bardzo się zdziwiłem, kiedy zobaczyłem, że mój telewizor nie posiada wejścia mini jack, wiec zacząłem czytać różne tematy na forum i szukać rozwiązania. Znalazłem wiele opinii, żeby zakupić taki konwerter
Pozdrawiam.