logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy zestaw BOSCH HBA334YB0 i PIE631FB1E to dobry wybór? Szukam alternatywy.

olekskw 19 Mar 2019 12:51 747 10
REKLAMA
  • #1 17852959
    olekskw
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Hej

Myslicie ze taka kombinacja piekarnika i płyty jest ok? Zalezy mi na w miare dobrym sprzecie, ale jestem dosc wrazliwy cenowo
    Musi byc kolor czarny

Piekarnik: BOSCH HBA334YB0
    Płyta indukcyjna: Bosch PIE631FB1E

Ewentualnie jakieś inne combo w podobnych cenach? Myslalem o electroluxie ale ta przezroczysta szybka mnie odstraszaja

Dzieki!
  • REKLAMA
  • #2 17853008
    Szyszkownik Kilkujadek
    Poziom 37  
    Ocena: 1010
    olekskw napisał:
    Myslicie ze taka kombinacja piekarnika i płyty jest ok?

Przy tak postawionych wymaganiach:
    olekskw napisał:
    Zalezy mi na w miare dobrym sprzecie, ale jestem dosc wrazliwy cenowo

+
    olekskw napisał:
    Musi byc kolor czarny

Nie pozostaje nic innego, jak powiedzieć, że będzie OK. :-D
  • #3 17853136
    olekskw
    Poziom 5  
    Dzieki! I tak chyba wybiore :) a zmywarka - myslisz ze ta bedzie ok?

BOSCH SPV44IX00E
  • REKLAMA
  • #4 17853241
    Szyszkownik Kilkujadek
    Poziom 37  
    A na pewno nie masz miejsca na 60cm? Musisz 45? Jak masz miejsce, a 45-tke kupujesz bo masz mało do zmywania, to kup lepiej 60-tke z możliwością "połowy wsadu".
  • REKLAMA
  • #5 17853266
    olekskw
    Poziom 5  
    Wlasnie nie mam miejsca. Bardzo mala kuchnia. Wiec musi byc 45
    Myslisz ze ok ten model Boscha? Cos lepszego / innego w tej cenie? W zabudowie bedzie, wiec moze byc inna firma
  • #6 17853915
    Szyszkownik Kilkujadek
    Poziom 37  
    Zastanów się chwilę. Nie podajesz żadnych informacji jakie masz wymagania i preferencje i pytasz czy ten model jest OK.
    No co mam powiedzieć? No jest OK, zmywa naczynia i ma wymaganą szerokość. :-D
  • REKLAMA
  • #7 17853927
    olekskw
    Poziom 5  
    Tak, racja ;)

A wiec nie mam konkretnych wymagan - zalezy mi ma bezawaryjnej opinii, cichej pracy, po prostu zeby zmywala naczynia i bym mogl o niej zapomniec. Sorry, nie jestem ekspertem!
  • #9 17853966
    olekskw
    Poziom 5  
    Chodzi mi o to, ze pewnie niektore modele sa bardziej polecane / uzytkowane od innych? Jakies osobiste doswiadczenia? Po to chyba jest ten dzial :)
  • #10 17854061
    William Bonawentura
    Poziom 34  
    Ocena: 611
    olekskw napisał:
    Chodzi mi o to, ze pewnie niektore modele sa bardziej polecane / uzytkowane od innych? Jakies osobiste doswiadczenia? Po to chyba jest ten dzial :)

Ja osobiście bym się zastanowił czy chcesz mieć ten typ sterowania - gdzie najpierw wybierasz pole a potem suwakiem moc. Mnie by to irytowało i wybrałbym model z osobnym manipulatorem do każdego pola. Najlepiej jeszcze w wersji + i - a nie z suwakiem. Mam porównanie obu technik pomiędzy płyta swoją i teściowej ;) i rozwiązanie z suwakiem jest dużo mniej praktyczne.
  • #11 17854133
    olekskw
    Poziom 5  
    William Bonawentura napisał:
    Ja osobiście bym się zastanowił czy chcesz mieć ten typ sterowania - gdzie najpierw wybierasz pole a potem suwakiem moc. Mnie by to irytowało i wybrałbym model z osobnym manipulatorem do każdego pola. Najlepiej jeszcze w wersji + i - a nie z suwakiem. Mam porównanie obu technik pomiędzy płyta swoją i teściowej ;) i rozwiązanie z suwakiem jest dużo mniej praktyczne.

To jest ok, mam teraz taka plyte Beko i specjalnie mi to nie przeszkadza. Chyba ze polecasz jakiegos innego Boscha z funkcjami o ktorych mowisz? Albo calkiem inne combo piekarnik / plyta? Zalezy mi zeby byly z tej samej firmy

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o zestaw piekarnika BOSCH HBA334YB0 i płyty indukcyjnej Bosch PIE631FB1E, poszukując alternatyw w podobnej cenie. Otrzymuje pozytywne opinie na temat wybranego zestawu, z sugestiami dotyczącymi zmywarki BOSCH SPV44IX00E, mimo ograniczonej przestrzeni w kuchni. Dyskutanci zwracają uwagę na różne typy sterowania płytą indukcyjną, sugerując, że model z suwakiem może być mniej praktyczny. Użytkownik jest otwarty na inne modele, ale preferuje, aby sprzęt pochodził od tej samej marki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA