Witam
To mój pierwszy post na forum więc witam szanownych forumowiczów.
Obiekt rozważań:
Brama 2 skrzydłowa, przęsło 1600mm x 1600mm pełne waga ~100kg, słupek 100mm x 100mm, odległość osi zawiasu od środka słupka 90mm, lewe przęsło ma listwę do oparcia prawego.
Ograniczenia montażu: ściana od słupka L 40mm, furtka przy słupku P.
Wymagania:
- 24V
- Brak ograniczników na otwarciu i zamknięciu ( spadek terenu)
- sterowanie ryglem furtki
- zasięg pilota 50m
- budżet w okolicy 2000zł
O ile nad ogranicznikami na otwarciu nie ma co myśleć,to na zamknięciu być może się uda(element wystający z przęsła i "port" w progu) nic nie może wystawać gdyż i tak często zdarza się przytrzeć osłoną w progu.
Fachowiec lokalny zaproponował FAAC 414 za 2500zł z montażem /bez montażu nie sprzedaje.
Brak możliwości montażu ograniczników mu nie przeszkadzał.
Od nadmiaru przeczytanej informacji opadły mi zdolności wykonawcze a brama czeka.
Co szanowni koledzy polecą w 2019r?
To mój pierwszy post na forum więc witam szanownych forumowiczów.
Obiekt rozważań:
Brama 2 skrzydłowa, przęsło 1600mm x 1600mm pełne waga ~100kg, słupek 100mm x 100mm, odległość osi zawiasu od środka słupka 90mm, lewe przęsło ma listwę do oparcia prawego.
Ograniczenia montażu: ściana od słupka L 40mm, furtka przy słupku P.
Wymagania:
- 24V
- Brak ograniczników na otwarciu i zamknięciu ( spadek terenu)
- sterowanie ryglem furtki
- zasięg pilota 50m
- budżet w okolicy 2000zł
O ile nad ogranicznikami na otwarciu nie ma co myśleć,to na zamknięciu być może się uda(element wystający z przęsła i "port" w progu) nic nie może wystawać gdyż i tak często zdarza się przytrzeć osłoną w progu.
Fachowiec lokalny zaproponował FAAC 414 za 2500zł z montażem /bez montażu nie sprzedaje.
Brak możliwości montażu ograniczników mu nie przeszkadzał.
Od nadmiaru przeczytanej informacji opadły mi zdolności wykonawcze a brama czeka.
Co szanowni koledzy polecą w 2019r?