Jakiś czas temu , komputer stracił tak jakby moc , znikąd spadły fpsy , komputer zaczął dziwnie mulić . Na początku podejrzewałem kartę graficzną ,że się uszkodziła więc postanowiłem zakupić nową, po wymianie karty graficznej problem nie ustąpił , wymieniłem także zasilacz na nowy , problem dalej jest. Znalazłem program do diagnostyki komputera OCCT , i po patrzeniu na zachowanie jego działania dopatrzyłem się dziwnego zachowania procesora , takie skoki i zastanawiam się czy może się po prostu uszkodził .Znalazłem też program do specyfikacji komputera , HWiNFO i tam pokazuje że dysk windowsowy może być uszkodzony , HDTune pokazuje że jest wszystko ok. Możecie zobaczyć wykresy i pomóc mi dojść co jest uszkodzonego?
Przykład , w grze League of Legend miałem od 120-150 Fpsów , spadły na ledwie 60 Fpsów , i nawet mniej. Temperatury są w porządku , jutro będę jechał po pastę i zamierzam nałożyć świeżą na procesor.
Przykład , w grze League of Legend miałem od 120-150 Fpsów , spadły na ledwie 60 Fpsów , i nawet mniej. Temperatury są w porządku , jutro będę jechał po pastę i zamierzam nałożyć świeżą na procesor.