logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG - Dziwne dźwięki podczas prania, co może być przyczyną?

dynx 15 Lip 2019 10:29 2013 7
REKLAMA
  • #1 18061712
    dynx
    Poziom 10  
    Hej,

Moja pralka zaczela ostatnio wydawac dziwne odglosy podczas prania -Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Jakies pomysly co to moze byc?

Moderowany przez mrhari:

3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

• REKLAMA
  • #2 18061794
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4626
    Ze słyszenia nic nie wywnioskowałem, a kiedy ten inny głos występuje? Czy w trakcie odpompowania wody, a może w trakcie wirowania? Może kiedyś indziej?
  • REKLAMA
  • #3 18061839
    dynx
    Poziom 10  
    Wlasnie przez caly czas prania takie odglosy wydaje. Napierdziela przez godzine...`
  • REKLAMA
  • #4 18061883
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Albo coś wpadło i ociera o obracający się bęben- spinka do włosów, drut z biustonosza, albo łożyska. Po skończonym praniu, po wyjęciu wsadu, pokręć ręką bęben. Napisz jakie wrażenia.
  • REKLAMA
  • #5 18061923
    dynx
    Poziom 10  
    Na pusto kręcąc ręką efekt nie wystepuje
  • #7 18061996
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    dynx napisał:
    Na pusto kręcąc ręką efekt nie wystepuje
    E8600 napisał:
    W takim razie pewnie łożyska bębna.
    To spróbuj samo wirowanie, na pusto.
  • #8 18062148
    dynx
    Poziom 10  
    wydaje mi sie ze to nie ten dzwiek - przesluchalem pare filmikow na jutubie z lozyskami i to raczej nie to. Na moim filmiku jeszcze suszarka chodzila, to pewnie ten dzwiek wam sie rzucil.
    Chodzi o ten nieregularny dzwiek - raz jest raz nie ma. Jakby cos o cos pocieralo czasami.
    Puszczenie samego wirowania to wyzsza szkola dla mnie - musze poczekac na zone :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką LG, która wydaje dziwne odgłosy podczas prania. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że dźwięki mogą być spowodowane przez obce przedmioty ocierające o bęben, takie jak spinki do włosów lub druty z biustonosza, lub mogą wskazywać na uszkodzenie łożysk bębna. Po sprawdzeniu bębna ręcznie, użytkownik nie zauważył problemu, co sugeruje, że dźwięki występują tylko podczas prania. Użytkownik zauważa, że dźwięk jest nieregularny i może być mylony z dźwiękiem suszarki.
REKLAMA