Witam
Czy istnieje jakies opracowanie przedwzmacniacza gramofonowego w wersji lampowej ?
pozdrawiam
Czy istnieje jakies opracowanie przedwzmacniacza gramofonowego w wersji lampowej ?
pozdrawiam
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamvonteq666 napisał:Witam
Na początku chciałbym zaznaczyć że dopiero zaczynam lampową zabawę i niewiele zrozumiałem z tego co pan napisał ;] Między stopniami WK nie występuje nic poza kondensatorem kawałkiem drutu i rezystorem siatkowym drugiego stopnia ;]. Oczywiście o żadnym sprzężeniu również nie ma mowy. Ja się cieszyłem, że to po prostu gra i nie brumi, a tu nagle taki zimny prysznic. Prosiłbym o szczegóły.
vonteq666 napisał:Oczywiście gra ciszej (przecież to filtr), ale co najważniejsze nie brakuje żadnego fragmentu pasma. Myślę że gdybym postarał się jeszcze o wtórnik WA za przedwzmacniaczem można by się spodziewać jeszcze lepszego basu. Dzięki za rady.
vonteq666 napisał:Powiedzmy że cel został osiągnięty, a płyt słucha się bardzo przyjemnie. Dobrałem na słuch 'swoje' wartości w filtrze i jest ok. Mam tylko pytanie: czy mogę z przedwzmaka WK-WK na 2 połówkach ECC83 'żywić' końcówkę na EL84 SE? Czy aby na pewno nie jest tam wymagany żaden wtórnik?
vonteq666 napisał:Rozumiem. A czy zbyt słabe wysterowanie może wpłynąć na przenoszone pasmo?
MuNiO napisał:Witam
pozdrawiam
Darek Piczak napisał:Dzień dobry
Jest to schemat gdzieś z internetu, niestety nie wiem z jakiej strony.