logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

D-Link DWR-921E nie wykrywa karty SIM Plus po aktualizacji - co robić?

zibidrive 28 Gru 2019 21:30 8376 6
REKLAMA
  • #1 18365700
    zibidrive
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Witam. Mam problem z routerem d-link dwr 921e sieć plus, ruter nie czyta karty sim, robiłem aktualizacje i po nie udanej aktualizacji modemu ruter się zresetował i przestał czytać kartę sim, ta sama karta działa na innych urządzeniach dziwne jest to że jak włożę kartę sim z t-mobile to ruter normalnie łączy się z siecią.
  • REKLAMA
  • #2 18365906
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1840
    Nie znam modelu, ale sprawdź w zakładkach profili czy wybrane/wpisane są właściwe wartości dla sieci PLUS.
  • REKLAMA
  • #3 18365936
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5754
    Domyślny APN dla T-Mobile i Plusa ale kart internetowych to internet, jesli karta głosowa Plusa to APN plus
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 18365951
    krakarak
    Poziom 42  
    Na stronie D-Linka jest dostępne firmware od Plusa, powinno jakby z automatu być ustawione pod tego operatora - link: Link
    Jak skonfigurować : Link.
  • REKLAMA
  • #5 18366045
    zibidrive
    Poziom 9  
    Dzięki panowie za trafne podpowiedzi, po utworzeniu profilu apn dla plusa ruter łączy się z siecią, zastanawia mnie dlaczego ruter łączy się z siecią t-mobile po włożeniu karty tego operatora, gdy niema apn dla t-mobile.
  • Pomocny post
    #6 18366056
    krakarak
    Poziom 42  
    Trzymaj się @zibidrive i zamiast myśleć w środku nocy o routerze, pomyśl o czym przyjemniejszym :-) ...
  • #7 18366065
    zibidrive
    Poziom 9  
    Ruter aktualizowałem, pobrałem najnowszy firmware, są tam dwa pliki do aktualizacji modem i ruter, w pierwszej kolejności aktualizowałem modem tak jak zaleca producent lecz pojawiał się komunikat aktualizacja nie powiodła się, próbowałem kilka razy lecz ciągle to samo więc zaktualizowałem ruter, aktualizacja rutera powiodła się, po tym zabiegu ruter już nie czytał karty sim.

Dodano po 4 [minuty]:

W sumie racja @krakarak dzięki za pomoc, również się trzymaj.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z routerem D-Link DWR-921E, który po nieudanej aktualizacji przestał wykrywać kartę SIM operatora Plus, mimo że ta sama karta działa w innych urządzeniach. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień APN dla sieci Plus oraz dostępność odpowiedniego firmware na stronie D-Linka. Po utworzeniu profilu APN dla Plus, router zaczął łączyć się z siecią, co rodzi pytanie o to, dlaczego router łączy się z siecią T-Mobile bez dedykowanego profilu APN.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA