logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Nice Robus 600 zatrzymuje się przy przecięciu fotokomórki – jak naprawić?

strzelcuspl 23 Sty 2020 20:06 963 5
REKLAMA
  • #1 18422537
    strzelcuspl
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, szukam pomocy w sprawie robusa. Mianowicie podczas zamykania się bramy jeśli ktoś przetnie foto brama staje w miejscu. Wcześniej w takiej sytuacji cofała się z powrotem do całkowitego otwarcia? Co może być przyczyną takiego zachowania bramy? Jak to naprawić? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18422688
    MrError011
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam
    Jeżeli posiada Pan lampę ostrzegawczą to proszę spojrzeć, podczas zadziałania fotokomórek ile razy i w jakich odstępach czasu mruga.
    Później odczytać sygnalizację lampy w instrukcji od silnika.
  • REKLAMA
  • #3 18423357
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3584
    W jakich okolicznościach nastąpiła zmiana reakcji wejścia foto?
  • REKLAMA
  • #4 18423395
    strzelcuspl
    Poziom 10  
    Stało się to podczas wyjeżdżania z posesji otworzyłem bramę z pilota ale chwilę się zagadałem z żoną i brama zaczęła się zamykać więc wjechałem między foto w wtedy zauważyłem że brama stanęła w miejscu a zawsze w takiej sytuacji dodatkowo wracała w pozycję całkowicie otwarta. Jak wrócę z pracy sprawdzę jak kolega napisał ilość mrugnięć lampy

Dodano po 1 [godziny] 20 [minuty]:

Lampa pokazuje 2 szybkie błyśnięcia przerwa i znów 2 błyśnięcia
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18423648
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3584
    Reakcja lampy prawidłowa - reakcja na wejście w linię fotki.
    Jeśli sam nigdzie nie grzebałeś, zrób ponowne wykrywanie urządzeń BlueBus (rozdział 4.3).
  • #6 18476670
    strzelcuspl
    Poziom 10  
    Witam, zrobiłem tak jak napisał kolega "kotbury" i wszystko działa. Podziękowania dla kolegi "kotbury" Temat do zamknięcia.
REKLAMA